/ Nyheder / Et lys i mørket

Et lys i mørket

Sidste år kunne magasinet Ejendom afsløre, at advokat Philip Maury er bidt af ballet og drømte om selv at stykke sin egen balletforestilling sammen. Drømmen bliver nu til virkelighed i en god sags tjeneste. På lørdag har han taget initiativ til forestillingen Galla for Ukraine på Det Kgl. Teater, til fordel for Røde Kors’ arbejde blandt krigens ofre.

Af

Interessen for ballet går tilbage til barndommen, hvor Philips forældre var flittige tilskuere til den kongelige ballet. Foto: Jeppe Carlsen

På ganske få dage er det lykkedes Philip Maury at samle et hold med kunstnere fra bl.a. Kammerballetten, Verdensballetten og Det Kongelige Teater. Alle medvirkende optræder uden honorar i den vigtige sags tjeneste. Entréindtægten går ubeskåret til Røde Kors´ arbejde blandt krigens ofre.

Et lys i mørket

Philip Maury har ikke selv personlige eller professionelle relationer til Ukraine, men krigen og dens ofre har gjort stort indtryk på ham, og derfor har han taget initiativ til forestillingen for at støtte de kvinder, børn og familier, der lige nu kæmper for at få deres liv og hverdag til at hænge sammen.

”Selvom det akutte behov altid vil være sikkerhed, ly og varme for såvel de efterladte som for de flygtende, ønsker jeg med scenekunstens mobiliserende livsenergi, at vise dem lyset i mørket og samtidig rejse penge for at forsøge at komme dem til undsætning. At vise dem, at de ikke er glemt, men at vi kæmper for dem på alle fronter. Også via kunsten!”

Både ballet og opera

Programmet byder bl.a. på uddrag af balletterne Svanesøen, Juveler og Et Folkesagn, men også nyere trin af bl.a. den udenlandske koreograf Paul Lightfoot. Blandt de medvirkende er den ukrainske balletstjerne Iana Salenko, der er født og opvokset i Kyiv. Operaen er repræsenteret med arier fra La Boheme, Tosca og Tryllefløjten, og medlemmer af Det Kgl. Kapel spiller under ledelse af orkestrets 1. gæstedirigent Paolo Carignani.

Læs mere her