/ Nyheder / Ejendomspolitik på dagsordenen på Fyn

Ejendomspolitik på dagsordenen på Fyn

Folketingskandidater og vælgere fra Odense var samlet til ejendomspolitisk valgmøde i Munkebjerg Business Park, hvor lagerskat og huslejeloftet var brandvarme emner.

Af

Valgkampen er skudt i gang og for at sætte fokus på den ejendomspolitiske dagsorden, havde EjendomDanmark i samarbejde med Realkredit Danmark og Barfoed Group arrangeret et valgmøde, som onsdag aften samlede borgere fra hele Odense til livlig debat om ejendomsbranchens vilkår og fremtid.

Panelet bestod af lokale folketingskandidater – venstremanden Lars Christian Lilleholt, Katrine Daugaard fra Liberal Alliance, Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti, konservative Mai Mercado, Thomas Skriver Larsen fra Socialdemokratiet og Enhedslistens Victoria Bøgh Salo.

Lagerskat skal ikke finansiere Arne

Panelet var bredt, men debattens fokus forholdsvist smalt, for lagerbeskatningen blev gang på gang taget op, som et af de vigtigste emner for partierne.

De blå kandidater gav i den forbindelse klart udtryk for, at det ikke bør være ejendomsbranchen, der skal finansiere Arne-pensionen. Men også Socialdemokratiets fynske kandidat Thomas Skriver Larsen åbnede op for at se på andre finasieringsveje, hvis han bliver valgt ind i Folketinget.

Blandt publikum fyldte lagerbeskatningen også, for som et spørgsmål fra salen lød:

”Lagerbeskatningen har så store økonomiske konsekvenser for branchen. Hvem har I tænkt jer skal bygge fremtidens boliger?”

Brede og langsigtede forlig

Et andet centralt emne kom til debat på foranledning af ejendomsbranchens håb om, at der igen vil blive skabt brede og langsigtede forlig på boligområdet. Her var Lars Christian Lilleholt (V) hurtig til at stemme i:

”Ejendom- og boligpolitik vedrører mange mennesker og enorme samfundsmæssige værdier. Så derfor er det meget vigtigt med brede og gennemarbejdede aftaler på området.”

Vigtigheden af velovervejede aftaler blev også taget op i forbindelse med det for nyligt vedtagne huslejeloft, som mange af kandidaterne mente var alt andet end gennemarbejdet. Den forhastede lovgivningsproces, hvor parterne fik 66 timer og 16 minutter til at give en tilbagemelding på et høringssvar, blev særligt kritiseret af Mai Mercado (K).

Alex Ahrendtsen (DF) fortalte også, hvordan regeringen ikke havde været lydhør over for andre måder at løse udfordringen på:

”Regeringen ville ikke engang regne på, hvor meget, det ville koste med boligstøtten i stedet for huslejeloftet. Havde vi gjort det via boligstøtten, så kunne vi specifikt havde hjulpet lavindkomstfamilierne.”

Valgmøde i København

EjendomDanmark gentager succesen i København. Den 20. oktober samles kandidater fra København til debat om boligpolitik i Kuppelsalen.

Læs mere om valgmødet i København og tilmeld dig her.