/ Nyheder / Ejendomsaktører: Boligindgreb vil betyde færre energirenoveringer og moderniseringer 

Ejendomsaktører: Boligindgreb vil betyde færre energirenoveringer og moderniseringer 

En rundspørge blandt en række ejere og administratorer i ejendomsbranchen viser et klart billede af de konsekvenser, som det politiske indgreb mod § 5,2 får i praksis. Faldende værdier, færre moderniseringer og færre energirenoveringer.

Af

150 besvarelser fra EjendomDanmarks ejendomspanel viser, at et indgreb i § 5,2 får store konsekvenser for branchen. 54 procent af deltagerne mener nemlig, at ældre ejendomme vil falde mellem 10 og 30 procenti værdi. Mens hver tredje i panelet mener, at indgrebet vil betyde færre energirenoveringer.

”Det er jo trist, men de reelle aktører i branchen bekræfter nu det, som vi hele tiden har sagt: at indgrebet ikke vil betyde flere energirenoveringer – tværtimod. Og at der i hele taget vil komme færre moderniseringer af vores boliger. For slet ikke at tale om de tab, som andelsboliger, pensionskasser og ejendomsvirksomheder må æde,” siger adm. direktør i EjendomDanmark, Jannick Nytoft. 

Ejendomspanelet, der tæller aktører fra branchen, mener heller ikke, at det er realistisk at løfte en ejendoms energiklasse med tre, som der ellers er lagt op til, hvis man skal undgå karensperioden. Hele 63 procent af deltagerne siger nej, mens det blot er 7 procent, der svarer ja.  Fakta 

  • 60 procent af besvarelserne i ejendomspanelet mener, at andelsboliger vil falde i værdi som følge af indgrebet. 
  • Flertallet mener, at værdifaldet for en ældre udlejningsejendom, bestående udelukkende af ikke-moderniserede OMK-lejemål, vil være mellem 11 og 30 procent. 13 procentmener at tabet vil være større end 30 procent mens kun 3 procent ikke mener der vil være et fald. 
  • 45 procent af respondenterne siger, at det vil blokere deres mulighed for at gennemføre gennemgribende moderniseringer efter § 5, stk. 2. 
  • 33 procent af respondenterne siger, at indgrebet vil få dem til at gennemføre færre energirenoveringer.  
  • 63 procent af respondenterne mener, at det ikke er realistisk at løfte ældre boligejendomme med tre energiklasser.
  • 150 deltagere ud af ca. 300 har svaret.
Could not find post with assigned ID

Kontakt