/ Nyheder / Ejendomme i blodet

Ejendomme i blodet

Passionen for ejendomme har været at finde hos Frederik Barfoed, siden han var helt ung. Dette ses i dag både i hans arbejde i Barfoed Group, hvor han tager del i alle virksomhedens lag, og i hans flittige deltagelse i samfundsdebatten.

Af

Koncerndirektør Frederik Barfoed sætter en ære i at sætte sit fingeraftryk på alle hjørner af Barfoed Group. Foto: Barfoed Group.

Frederik Barfoed er koncerndirektør i Barfoed Group, og så repræsenterer han tredje generation i den knap 100 år gamle familievirksomhed, som han beskriver som et klassisk eksempel på et gammeldags dansk ejendomsselskab.

Frederik Barfoed har grundet sin families historie i branchen ejendomme i blodet, og han har på sin vis fulgt branchen hele sit liv.

”Ejendomsbranchen er gennem min tid blevet langt mere professionel. Det kan man blandt andet se på den måde, man servicerer lejere på i dag. Blandt branchens seriøse aktører er der en generel holdning om, at lejerne er vores kunder, og derfor skal vi møde dem i øjenhøjde,” fortæller Frederik Barfoed. Og netop at imødekomme lejere er noget, han gør en dyd ud af:

”Barfoed Group har som de første i Danmark startet en lejeboligbutik, hvor vi præsenterer ledige boliglejemål, og det har vi haft stor succes med. Vi har en transparent tilgang til dialogen, og vi tager ansvar, hvilket skaber et godt samarbejde og respekt os og lejere imellem.”

Passion for branchen

Ejendomme har altid været en del af Frederik Barfoeds liv, og det har også manifesteret sig i hans passion heromkring.

”Som menneske kan man sige, at jeg er drevet af en enorm passion for ejendomme. Det fandt jeg faktisk allerede ud af under min uddannelsestid, hvor jeg købte min første udlejningsejendom. Jeg har nok arvet min families passion for både at eje, renovere og udvikle ejendomme, så derfor har det altid ligget naturligt for mig,” fortæller Frederik Barfoed og fortsætter:

”Selvom jeg er blevet en voksen mand nu, er jeg stadig lige så sulten, som da jeg startede for mange år siden.”

Processen inspirerer

Frederik Barfoeds passion for ejendomsbranchen viser sig blandt andet i hans dybe engagement i alle aspekter af virksomheden Barfoed Group. Og dette startede allerede, da han var helt ung.

”Jeg har haft mange forskellige roller her i virksomheden, fra jeg var helt ung. Jeg har prøvet alt lige fra at dampe tapet af, være med til at pille køkken ned, rense kloakker til at sørge for udlejning,” fortæller han.

Og lysten til alsidighed er ikke blevet mindre med årene. Frederik Barfoed vil nemlig ikke være en chef, der bare sidder bag sit skrivebord, men sigter snarere efter at være involveret i hele virksomheden.

”Jeg kender hele virksomheden, og jeg har gennem mine 25 år som koncerndirektør fastholdt og prioriteret at ville være tæt på ejendomsdriften. Jeg kan faktisk ikke finde ud af at gøre det på andre måder. Jeg ser alle fakturaer, jeg har daglig kontakt til afdelingerne, jeg deltager stadig i udlejninger, jeg er med til at designe arbejdstøj og firmabiler,” fortæller Frederik Barfoed og uddyber:

”Jeg nyder virkelig den her nærhed, jeg kan have i virksomheden på trods af vores størrelse. Det inspirerer mig at stå midt i det hele.”

En aktiv deltager i debatten

Det er ikke kun i sin virksomhed, at Frederik Barfoed prioriterer at være en aktiv deltager. Han er nemlig også en af de aktører i branchen, der ofte deltager i samfundsdebatten, når det kommer til at formidle branchens vigtige funktion.

”Jeg blander mig i debatter og søger ofte på branchens vegne, at vi får mere anerkendelse og taletid i samfundet. Vores branche påvirker alle menneskers liv, så det synes jeg, at vi på mange måder fortjener. Det er vigtigt at få formidlet de positive historier fra branchen, som der er så mange af.”

Netop dette er en af årsagerne til, at Barfoed Group er medlem af EjendomDanmark.

”Det er for nemt at sidde på Christiansborg og træffe beslutninger, der faktisk har konsekvenser for hele branchen – både i de store byer og ude i de små samfund. Derfor er det også vigtigt, at vi kan stå sammen som en aktiv og engageret branche og sørge for, at vi alle bliver hørt. Det er en stor interesse for at være aktiv i debatten, men også en branche- og samfundsforpligtelse, der motiverer mig til at tale branchens sag.”

Der er dog flere aspekter af medlemskabet, som Frederik Barfoed påskønner.

”Jeg møder mange andre aktører, som jeg har stor gavn og glæde af. Det gælder alt fra pensionskasser til private udlejere. Der er mange positive aspekter, og derfor opfordrer jeg også altid andre kollegaer til at indtræde i disse fora. Det er vigtigt, at branchen viser, at vi tager driften af ejendomme alvorligt. Og det gør vi ved at organisere os og være seriøse medspillere. Også i den politiske debat. Det er utroligt vigtigt.”

Nye bydele og nytænkning

Samfundsengagementet i Barfoed Group udtrykkes ikke kun i den offentlige debat, men også gennem arbejdet og ønsket om at bygge, renovere og udvikle ejendomme med mennesker for øje.

”Noget, jeg er meget fascineret af, er, når vi starter et projekt helt fra bunden som med Munkebjerg Park, hvor vi bogstaveligt talt begyndte på en bar mark. Nu har vi skabt en helt ny bydel med kontorer, lejligheder, institution, fitness­center og supermarked. Man bliver en del af mange menneskers liv, når man opfører hjem, der har fokus på trivsel og liv, frem for bare bygninger. Det driver mig, og det gør mig stolt at være en del af.”

Glæden ved at nyopføre er langtfra det eneste, der fylder hos Frederik Barfoed. Også det at kunne nytænke gamle bygninger er centralt for ham.

”Et helt særligt projekt, der har skilt sig ud i min karriere, var, da vi renoverede en gammel ministeriebygning på Højbro Plads. Bygningen var tom og nedslidt, og vi skulle pludselig genopfinde sådan et hus med alt, hvad det indebærer. I dag er der skabt liv i stueetagen med detail og restaurant, og vi har skabt nogle flotte boliger. Det var en meget stor ære for os at få lov til. Nu kan jeg gå forbi og se det liv, der er skabt, og det er noget, jeg godt kan blive lidt rørt over.”