/ Nyheder / EjendomDanmark lancerer grønne erhvervslejekontrakter

EjendomDanmark lancerer grønne erhvervslejekontrakter

I sammenhæng med en generel opdatering af organisationens mest anvendte kontraktskabeloner, tilføjes en grøn udgave nu til repertoiret.

Af

Foto: iStock: CHUNYIP WONG

Skabelonen til erhvervslejekontrakter, som EjendomDanmark har haft stillet til rådighed for branchen siden erhvervslejelovens ikrafttræden, blev til tilbage i 2000. I årenes løb er den blevet opdateret med jævne mellemrum, men nu har den undergået en større revision.

I den nye version har der desuden været ekstra fokus på de nyere krav om ESG, som hver dag fylder mere og i højere grad efterspørges. Derfor er der som noget nyt udarbejdet ESG-klausuler, som skal være med til at sætte barren et nyt sted med henblik på både at møde nutidens og fremtidens behov.

”Vi ved, at området stadig er under udvikling, og der vil helt sikkert komme mange ændringer og tilføjelser i de kommende år. Alligevel synes vi, at det var på tide at starte, og dermed også begynde at sætte en minimumsstandard, som kan være med til at få forankret ESG i alle erhvervslejekontrakter – uanset hvem der er ejer eller lejer, og uanset om de selv er bevidste om behov,” siger Lena Hartmann, der er juridisk direktør i EjendomDanmark.

Mette Qvist, der er underdirektør for ESG i EjendomDanmark, mener også at tilføjelsen af de nye klausuler er vigtigt nyt for hele branchen.

”Bæredygtighed er i den grad kommet på dagsordenen i den danske ejendomsbranche, men det nytter kun noget, når de gode intentioner bliver omsat til praksis. Derfor er det en stor glæde for os at lancere de første ESG-klausuler i forbindelse med opdateringen af vores paradigme for erhvervslejekontrakter,” siger hun.

De opdaterede skabeloner og den nye tilføjelse lanceres i april. 

Bliv klogere på ESG-klausulerne

At de nye paradigmer nu kan stilles til rådighed, er takket være en fælles indsats, hvor flere af EjendomDanmarks medlemmer, herunder tilknyttede advokathuse, har bidraget med både viden, egne paradigmer og deres tid.

Tirsdag den 9. april 2024 kan du blive klogere på de mange nye krav på ESG-området og høre mere om de nye ESG-klausuler til det gratis gå-hjem-møde som afholdes hos Thylander i København.

Læs mere og tilmeld dig eventet her.