/ Nyheder / Vejledning: Kan der opkræves efterregulering af grundskyld og dækningsafgift fra lejerne?

Vejledning: Kan der opkræves efterregulering af grundskyld og dækningsafgift fra lejerne?

Det nye vurderingssystem har medført en række problemstillinger og spørgsmål om blandt andet grundskyld og dækningsafgift, og derfor har EjendomDanmark udgivet en ny juridisk vejledning på området.

Af

Har mulighed for at opkræve efterregulering af dækningsafgift fra erhvervslejere? Foto: iStock, Laser143.

Foreløbige vurderinger, dækningsafgift og stigningsbegrænsninger fylder for tiden i ejendomsbranchen. Det nye vurderingssystem er nemlig både forsinket og svært at gennemskue, og det har efterladt mange med spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig og håndtere visse situationer.

Derfor har EjendomDanmark udarbejdet en ny vejledning, der skal give et overblik over den situation udlejere og administratorer lige nu står overfor, når de skal vurdere, hvordan de kan håndtere lejeforholdene.  

”Det nye system har medført mange spørgsmål, der endnu ikke er vurderet af domstolene. Derfor er der flere problemstillinger, der mangler svar, og det oplever vi også i de henvendelser, vi får fra medlemmerne i den juridiske rådgivning. Der er brug for mere klarhed, og derfor har vi fortolket på området for at levere nogle konkrete konklusioner og anbefalinger, vores medlemmer kan arbejde ud fra,” fortæller Lena Hartmann, juridisk direktør i EjendomDanmark.

Vejledningen indeholder både en introduktion til hvordan henholdsvis grundskyld og dækningsafgift forventes efterreguleret, beskrivelse af de konkrete problemstillinger samt anbefalinger til håndtering af erhvervs- og boliglejeforhold.

Vejledningen kan tilgås her.