/ Nyheder / Digitaliseringskonference skal kaste lys over muligheder for bæredygtige tiltag

Digitaliseringskonference skal kaste lys over muligheder for bæredygtige tiltag

Maciej Markowski, Kim Revald og mange andre navne er på tapetet til EjendomDanmarks gratis digitaliseringskonference i slutningen af marts, hvor medlemmer og andre interesserede kan høre om konkrete erfaringer med digitale løsninger i ejendomsbranchen. Den digitale trendanalytiker Christiane Vejlø er moderator på konferencen og guider publikum sikkert igennem dagen.

Af

Hvordan bruger man digitale løsninger til at styrke bæredygtighed og rapportere ESG? Hvad skal der til for at komme i gang? Og hvor går fremtiden egentligt hen? Det kan du høre meget mere om, når EjendomDanmark afholder digitaliseringskonference den 30. marts, som afslutning på projektet ”Digitalt fokus for lejer og ejer – i et bæredygtigt perspektiv.” I løbet af dagen vil der både være oplæg, dialog og debat.   

”Vi har inviteret mange forskellige oplægsholdere og paneldeltagere, fordi der er mange forskellige erfaringer med, hvordan man kan arbejde med bæredygtighed. Der findes nemlig ikke noget facit eller nogen standard, og derfor er der behov for, at vi kaster lys over diverse tiltag,” siger Mikkel Alsø, projektleder for projektet og chefkonsulent, EjendomDanmark, og fortsætter:

”Vi ved, at bæredygtighed understøttes af digitale løsninger, og derfor skal konferencen give et indblik i, hvordan vi som branche kommer i gang og arbejder videre med det. Jeg håber, at alle deltagere vil føle sig inspirerede, når dagen er omme,” siger han.

Christiane Vejlø som moderator

Det bliver digital trendanalytiker Christiane Vejlø, der skal guide publikum igennem dagen og få både talere og paneldeltagere til at stråle med deres viden.

Christiane Vejlø er fremtidsanalytiker i virksomheden Elektronista Media, laver diverse bestyrelsesarbejde og sidder i regeringens dataetiske råd. Hendes erfaring fra medie- og techbranchen garanterer væsentlige refleksioner og spørgsmål i løbet af dagen.

Internationale eksempler og erfaringer

Derudover kommer polske Maciej Markowski fra SpaceOS til Danmark for at give et indblik i de trends, han ser på ejendomsbranchens digitale scene, og ligeledes hvordan professionel udlejning udvikler sig med den nye dagsorden.

Han vil give et indblik i værdiskabelse, omkostninger og opmærksomhedspunkter, for at forære deltagerne nye perspektiver til det fremtidige arbejde med digitalisering.

”Professionel udlejning er midt i en forandring, som vi kun ser det en gang hvert århundrede. Efterspørgslen på kontorlokaler er faldende. Butikslokaler bliver tilbagekøbt og konverteret, og lejeperioderne bliver kortere. Tilføj ESG og mere hybridt arbejde. Det nærmer sig den perfekte storm. Men samtidig med at understøtte omstillingen øges også mulighederne for effektivt at skabe værdi på bygninger gennem ny teknologi og tjenester,” siger Maciej Markowski, der er medstifter og direktør i SpaceOS. 

ESG-rapportering og EU-taksonomi

De fleste ejendomsejere skal måle og rapportere på ESG i de kommende år, og derfor er det naturligvis også et punkt på dagsordenen til digitaliseringskonferencen.

Emil Veileborg Kocsis Aali fra Rambøll vil fortælle, hvad EU-taksonomi og ESG egentligt betyder, ligesom hans kollega, Lars Ostenfeld Riemann, vil holde oplæg om, hvordan man som ejendomsselskab vurderer det specifikke behov for at rapportere ESG-data.

I den forbindelse vil det også være muligt at høre om forskellige tilgange til digitalisering i praksis fra henholdsvis Kim Revald fra Velliv og Hans Andersen fra DEAS.

Meget mere på programmet

Derudover kan deltagerne se frem til at møde Søren Nielsen, CEO hos Estaid, der fortæller om anvendelsen af data nu og i fremtiden.

”Data er hele fundamentet for en digitalisering af branchen. Hvis man ikke har styr på data, er det umuligt at få udnyttet mulighederne og det fulde potentiale. Derfor bliver også det her indlæg ekstremt interessant,” lyder det fra Mikkel Alsø.

I løbet af dagen vil der også være en række oplægsholdere fra EjendomDanmarks sekretariat.

Konferencen er gratis og finder sted i tidsrummet 09.00-13.00 hos Hubnordic på Kay Fiskers Pl. 10, 2300 København S. EjendomDanmark sørger for lidt at spise.

Du kan se programmet og tilmelde dig via gennemvejen. 

Could not find post with assigned ID

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.