/ Nyheder / DI og EjendomDanmark opfordrer til coronapause i flyttesyn

DI og EjendomDanmark opfordrer til coronapause i flyttesyn

Med op til 10 fysiske flyttesyn om dagen risikerer en vicevært at udsættes for corona eller at smitte lejere. EjendomDanmark opfordrer derfor boligministeren til at sætte reglerne på pause. Dansk Industri bakker op.

Af

Der foretages mere end 120.000 ind- og fraflytninger hvert år. Ved hver flytning skal der foretages et syn af lejligheden, hvor både udlejer og lejer skal møde op fysisk. Er der flere lejere i lejligheden, skal alle lejere indkaldes.

De mange tusinde møder udgør en betragtelig risiko for at sprede smitte af Covid-19, vurderer både EjendomDanmark og Dansk Industri. De to erhvervsorganisationer har derfor i et fælles brev opfordret boligminister Kaare Dybvad til at suspendere reglerne i en periode, hvor samfundet er under pres fra epidemien.

”Vi har en pligt til at beskytte både vores medarbejdere i ejendomsbranchen og til at udsætte vores lejere for mindst mulig risiko. Derfor opfordrer vi til en pause i de fysiske syn,” siger adm. direktør i EjendomDanmark, Jannick Nytoft.

Nye eller tidligere lejere er fortsat beskyttet mod utilsigtede regninger for forbedringer eller mangler i en nyindflyttet lejlighed. Lejer skal fortsat have tilsendt en kopi af til- eller fraflytningsrapport og har fortsat 14 dage til at indberette eventuelle mangler eller fejl i ny lejlighed. Endeligt kan alle uenigheder fortsat indberettes til huslejenævnet.

Se brevet til boligministeren her

Kom på kursus