/ Nyheder / Del strømpyramidens gode spareråd i etageejendommen

Del strømpyramidens gode spareråd i etageejendommen

Energistyrelsen har udarbejdet strømpyramiden – et redskab til at se specifikt, hvor man kan spare mest på strømmen. Derudover bringer de en række konkrete råd til at spare på el- og varmeregningen.

Af

Energistyrelsen har udarbejdet strømpyramiden, der viser, hvor man kan spare mest strøm.

Energistyrelsen har udarbejdet et nyt redskab, der helt konkret viser, hvordan lejere i etageejendomme bedst sparer på energiregningen. Redskabet hedder strømpyramiden, og er som navnet lyder en pyramide, der visuelt giver indblik i, hvor der er mest strøm at spare.

Materialerne er udarbejdet, så beboere i etageejendomme kan gøre deres el- og varmeregninger mindre og samtidig være med til at sikre, at der er energi nok til alle hele vinteren igennem.

Strømpyramiden og andre materialer fra Energistyrelsen er udformet, så de egner sig til at blive hængt i opgange og fællesområder samt til at dele i nyhedsbreve, på hjemmesider eller på sociale medier. Dette er præcis, hvad Energistyrelsen opfordrer blandt andet viceværter og ejendomsadministratorer til at gøre.

Strømpyramiden viser de største besparelser

Strømpyramiden er skabt for at vise, hvor man kan spare mest på sin elregning.

Blandt andet viser pyramiden, at det er apparater som tørretumblere, gamingcomputere, store tv’er eller opvaskemaskiner, der bruger mest strøm, mens mobiltelefoner og LED-pærer forbruger langt mindre.

Ved at dele denne plakat i opgangen, kan beboerne få et visuelt overblik over, hvor de kan være særligt opmærksomme på at spare strøm.

Seks gode spareråd fra Energistyrelsen til beboere i etageejendomme

Strømpyramiden er ikke det eneste hjælpemiddel, som Energistyrelsen har udarbejdet. De bringer nemlig også en række andre gode råd, der kan hjælpe beboerne med at spare på regningerne, og som den ansvarlige for ejendomsdriften ligeledes kan dele.

Minimer elforbruget ved at:

  • Gennemgå dit strømforbrug og vurdere, hvor du kan spare på strømmen. Fx kan du bruge brødristeren eller mikrobølgeovnen og give ovnen en pause.
  • Fyld vaskemaskinen og opvaskemaskinen op. Du kan vaske ved lavere temperaturer og bruge tørresnoren i gården eller tørreloftet i stedet for tørretumbleren.
  • Bruge strømmen, når den er billigst. Du kan fx undgå at vaske tøj og køre din opvaskemaskine, når elprisen er højest.

Minimer varmeforbruget ved at:

  • Sænke temperaturen, men holde den på minimum 18 grader, så der ikke kommer skimmelsvamp.
  • Indstille termostaterne ens, hvis du har flere radiatorer i samme rum eller i rum med åbne døre imellem.
  • Bruge mindre varmt vand. Du bruger cirka 1/3 af dit varmeforbrug på varmt vand. Du kan spare på det varme vand ved at tage kortere bade, skrue ned for temperaturen på vandet og vaske hænder i koldt vand.

Energistyrelsen har ligeledes udarbejdet spareråd til selve driften af etageejendomme målrettet viceværter og administratorer.