/ Nyheder / Dataindberetning giver flere fordele

Dataindberetning giver flere fordele

Når du indberetter data til EjendomDanmarks markedsstatistik, får du en række tjenester stillet til rådighed. Disse tjenester udvikles løbende, og bidrager til unikke indsigter i markedet.

Af

Som dataindberetter får du en lang række tjenester stillet til rådighed. Foto: iStock: Westersoe.

Som ejendomsbranchens brancheorganisation er det EjendomDanmarks vigtigste opgave at skabe de bedste vilkår for branchen på tværs af landet. I mange år har EjendomDanmark derfor forpligtet sig til at facilitere dataindsamling, som kan understøtte statistik, nøgletal og danne et stærkt grundlag for EjendomDanmarks interessevaretagelse.

For at markedsstatistikkens kan skabe højest mulig værdi for branchen, kræver det at flest mulige virksomheder vælger at bidrage til at styrke branchens datafællesskab.

Når du sammen med 300 andre ejere og administratorer bidrager med data, er du med til at skabe et stærkere fundament for ejendomsmarkedet – til gavn for både branchen og samfundet. Men det er ikke alt. For din deltagelse i markedsstatistikken betyder også, at din virksomhed får nye tjenester gratis til rådighed, som kan styrke forretningen. 

Fordele når du indberetter

EjendomDanmark  udvikler relevante tjenester til de virksomheder, der indberetter til markedsstatistikken. Og tjenesterne bliver løbende optimeret og udvidet i samarbejde med deltagerne, så man som indberetter får flest mulige fordele.

En af de nyere tjenester, der har fået flere nye elementer i 2024, er porteføljeovervågningen, der giver adgang til egen overvågning af egen portefølje hvert kvartal med nøgletal på blandt andet tomgang, leje, churn og flytterater og beregning af målrettede benchmark på nøgletallene mod den samlede udlejningssektor.

”Porteføljeovervågningens benchmarkmuligheder er allerede meget nyttige for os, især når det kommer til at holde vores lejefastsættelse op mod markedet. Tomgangsbenchmarket kan også hjælpe os ift. kundemøder, og så er afgørelsesdatabasen et længe ventet og velkomment værktøj for branchen,” fortæller Morten Bjerg Mastrup, Ejendomsadministrator, Laros A/S.

I porteføjleovervågningen er samlet flere af de tjenester, som EjendomDanmark har udviklet og vedligeholder. Det betyder, at virksomheder, der indberetter data også får adgang til:

Lejetjek på egne lejemål

Benchmarkberegninger på alle dine lejemål mod nærmeste lejemål i markedet giver dig et værktøj i forbindelse med lejefastsættelse og vurdering af en eventuel sag om lejens størrelse.

Tomgangsbenchmark

Benchmarker din tomgangsudvikling mod udviklingen i markedet.

Afgørelsesdatabase

Søgeredskab til at finde relevante husleje- og ankenævnsafgørelser om lejens størrelse i København og Frederiksberg (udvides løbende til øvrige byer).

ESG-benchmark

Benchmark på energiforbruget i din portefølje i forhold til markedet.

Kvartalsvis rapport

Få en porteføljerapport direkte til indbakken, når der er nye tal.

”Den nye porteføljeovervågning er et imponerende og et lovende værktøj for os, der deltager i markedsstatistikken,” udtaler Bent Schleef  Arvidsen, der er ejendomschef i  Knud Højgaards Fond.

Der værnes om sikkerheden

Data er vigtige for branchen og for EjendomDanmarks interessevaretagelse og medlemstilbud. Når branchen støtter op om dette tiltag, er det derfor også vigtigt, at indberetningen af data er en tryg og transparent proces. 

Når du indberetter data til EjendomDanmark, er sikkerheden af højeste prioritet. Organisationen forpligter sig til at behandle og opbevare data på forsvarlig vis som det ligeledes fremgår af vores fortrolighedserklæring.

Det indebærer blandt andet, at EjendomDanmark er forpligtet til at hemmeligholde fortrolig information. Offentliggørelse af data fra EjendomDanmark sker udelukkende i aggregeret og anonymiseret form, så oplysninger om enkelte ejendomme og aktører ikke kan finde sted – også i forbindelse med samarbejdsaftaler med myndigheder såsom Danmarks Statistik og Skatteministeriet.

Hvis du vil bidrage til markedsstatistikken, kan du her nemt komme i gang med at indberette data. 

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis. Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program TBA.LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.