/ Nyheder / Danmarks første DGNB-certificerede bydel er i Odense

Danmarks første DGNB-certificerede bydel er i Odense

Munkebjerg Park i Odense opnår som den første bydel i Danmark en DGNB-certificering. En vigtig milepæl for virksomheden, fortæller Frederik Barfoed, koncerndirektør i Barfoed Group, der står bag bydelen.

Af

Munkebjerg Park, Odense, har som den første bydel i Danmark modtaget en DGNB-certificering. Foto: Barfoed Group.

Det har været en lang rejse for Barfoed Group på et stykke grund i Odense.

Men nu er Munkebjerg Park den første bydel i Danmark, der modtager en DBNG-certificering.

Certificeringen er af sølv og markerer en vigtig milepæl for Barfoed Group, der har arbejdet på bydelen igennem 15 år, fortæller koncerndirektør Frederik Barfoed til EjendomDanmark:

“Det er vigtigt, fordi vi startede for mange år siden med en drøm om at skabe en hel bydel med mange funktioner i en høj bygningsmæssig kvalitet. Og ved at være loyale over for den langsigtede strategi, har vi blandt andet opnået denne anerkendelse, som er med til at bekræfte, at vores tanker var rigtige og måske endda forud for sin tid,” siger han og tilføjer:

“Da vi startede i 2008 og byggede de første 188 boliger, kendte man ikke meget til DGNB i Danmark, men selv den etape er i dag også omfattet af vores certificering, og det er vi på vegne af beboerne i Munkebjerg Park, Odense By og Barfoed Group meget stolte af.”

En holistisk vurdering

Mens arbejdet på grunden startede for 15 år siden, har Barfoed Group, ifølge en pressemeddelelse, i de seneste to år arbejdet tæt sammen med rådgivere foruden Rådet for Bæredygtigt Byggeri, der er organisationen, der udsteder certificeringen, for at opnå DGNB certificeringen.

En DGNB-certificering gives baseret på en holistisk vurdering af et projekts bæredygtige arbejde, og Munkebjerg Park bliver blandt andet belønnet sine miljømæssige kvaliteter, herunder benyttelse af solceller og grønne tage og et lavt vandforbrug.

Samtidig bliver sociale aspekter, valg af byggematerialer med et bæredygtigt fokus og teknisk løsninger fremhævet i begrundelsen for vurderingen. 

Bolig, erhverv og grønne områder

Munkebjerg Park er sammenlagt omkring 125.000 kvadratmeter af søer og grønne områder foruden bebyggelse.

Området huser 600 boliger, hvor der er plads til de helt unge, seniorerne og børnefamilierne. Munkebjerg Park rummer også et større erhvervsområde med både kontorer og detailhandel.

Foruden DGBN-certificeringen har bydelen tidligere fået tilmeldt MiljøDiplom af BYGFyn, der belønner virksomheder, der bygger med stor fokus på miljøet.