/ Nyheder / Anerkendelse fra branchen: Her er de nominerede til ejendomsbranchens priser

Anerkendelse fra branchen: Her er de nominerede til ejendomsbranchens priser

Til EJENDOM2024 hædrer vi branchens spydspidser med tre priser: Årets Ejendomsvirksomhed, Årets Bæredygtighedspris og Årets Mest Nytænkende Ejendomsvirksomhed. En fagjury har nøje udvalgt de nominerede, og nu kan du være med til at finde den endelig vinder.

Af

Sådan så sidste års trofæ ud i kategorien “Årets Bæredygtighedspris.”

Når ejendomsbranchens topmøde løber af stablen den 7. november, uddeler EjendomDanmark i samarbejde med Ejendomswatch årets prestigefyldte branchepriser. Nu kan vi afsløre, hvem de nominerede er.

Efter en grundig vurdering har juryen udvalgt tre nominerede i kategorierne: Årets Ejendomsvirksomhed, Årets Bæredygtighedspris og Årets Mest Nytænkende Ejendomsvirksomhed.  

Som altid kan du være med til at afgøre, hvem der skal løbe med titlerne – afstemningen er åben frem til den 22. oktober, og du kan afgive din stemme via dette link.

Nedenfor kan du læse, hvem der er nomineret sammen juryens begrundelser.

Årets mest nytænkende ejendomsvirksomhed

Energy Machines

Energy Machines nomineres for at bringe digitalisering ind i bygningerne. De danske bygninger står for en stor del af landets energiforbrug, og derfor er det essentielt, at der tør tænkes nyt for at finde fremtidens løsninger – og det gør Energy Machines.

Plando

Plando nomineres for deres opgør med den traditionelle tilgang til vedligeholdelsesplanlægning. Deres platform gør det lettere at træffe de rette beslutninger på et databaseret fundament. Den største værdi kan til tider findes i at gøre det komplekse simpelt, og det har Plando formået med succes.

Vest Administrationen

Vest Administrationen nomineres for indførelse af en 4-dages arbejdsuge. Det er nytænkende og viser, at Vest Administrationen er en virksomhed, der tør træffe modige beslutninger og følge dem helt til dørs. Virksomheden har formået at automatisere og minimere spildtid med stor succes.  

Årets bæredygtighedspris

AKF

AKF nomineres for deres årelange indsats på ESG-dagsordenen. De bidrager til brancheinitiativer, arbejder aktivt med skabelsen af fællesskaber og fremmer den grønne omstilling. Hvor de kan gøre en forskel, tør de også gøre det.

Barfoed Group

Barfoed Group nomineres for bydelen Munkebjerg Park i Odense, der som den første danske bydel er blevet DGNB-certificeret samlet. Det kræver både visioner og hårdt arbejde at sikre det – og samtidig er det en inspiration for resten af branchen, at det kan lade sig gøre.

Ikano Bolig/Lendager

Ikano Bolig og Lendager nomineres i fællesskab for deres projekt med Høje Taastrup Rådhus. Ved at samarbejde har det været muligt at udforme et projekt, hvor det tidligere rådhus skal transformeres til boliger. Netop omdannelsen af ejendomme er essentielt ud fra et bæredygtighedsperspektiv.

Årets ejendomsvirksomhed

Danske Shoppingcentre

Danske Shoppingcentre nomineres for deres evne til at tænke nyt og præstere – også i modvind. I en tid med øget onlinehandel har de haft en innovativ tilgang, som har sikret, at der stadig er liv og vækst i deres centre. Det kræver mod, og det har Danske Shoppingcentre udvist.

Olav de Linde

Olav de Linde nomineres for deres evne til at bringe liv ind i både bygningerne og bymiljøerne omkring. De arbejder med fokus på samfundet, og deres fornyelse har også et blik for at bevare det, vi har med fra fortiden. Det kræver en særlig fighterånd, og den findes i Olav de Linde.

PropTech Denmark

PropTech Denmark nomineres for at fremme innovation i ejendomsbranchen. Fremtidens krav kræver nye kræfter, hvor nytænkning kombineres med kendt viden. PropTech Denmark nomineres derfor for at skabe et miljø for iværksættere, hvor nye idéer kan udvikle sig.

Topmøde er omdrejningspunktet

Priserne er skabt for at hylde de virksomheder, der har gjort en ekstraordinær indsats i løbet af det seneste år. De blev for første gang uddelt i 2021, samme år som topmødet havde sin debut.

EJENDOM2024 afholdes på Hotel Scandic Falkoner under temaet ”den nære fremtid.” Programmet er fyldt med prominente talere – blandt andet landets økonomiminister. Du kan se mere og tilmelde dig her. 

Juryen består af

Michael Nielsen, Danica Ejendomme (juryformand), Ashkan Ahmadinia, Cobblestone, Iben Mai Winsløw, Winsløw, Katja Paludan, Husen Advokater og Tor Dam Sinding, Sinding & Co

Afstemning

Juryen har udvalgt de endeligt nominerede i hver af de tre kategorier. Herefter kan branchen stemme på de nominerede hos Ejendomswatch, som vægter halvdelen, mens juryen individuelle stemmer samlet udgør den anden.

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.