Real Care er bindeled mellem samfundsansvarlige aktører i ejendomsbranchen og organisationer, der har fokus på at hjælpe socialt udsatte børn og unge i Danmark. Stensdal Group bidrager både via økonomiske midler og medarbejderressourcer. Virksomheden er blandt andet repræsenteret med en medarbejder i Real Cares såkaldte Impact Board. Her iværksætter partnerne i fællesskab konkrete og dokumenterbare initiativer, der skal forbedre vilkårene for udsatte børn og unge.
”Ejendomsbranchen er stærk på ressourcer både økonomisk og humanitært, og det er derfor også oplagt at gå ind og støtte vigtige samfundsprojekter,” siger Anne Jacobine.
Hun er både stolt og glad over at være del af en branche og virksomhed, som ønsker at gøre en forskel.
”Selvom det er konkurrerende virksomheder, der er samlet i Real Care, så fylder det ikke i det her forum. Virksomhederne er gode til at sænke paraderne og fokuserer i stedet på at hjælpe nogen, der har brug for det. Det er på mange måder logisk, at den branche, der sørger for at etablere vægge og rum, som vi alle færdes i til daglig, også spiller en rolle i at sikre, at udsatte børn og unge har tag over hovedet,” fortsætter hun.
Afgørende at få spredt budskabet
Anne Jacobine er ambassadør for Real Care. Hun har netop bidraget ved at deltage i en skolekampagne, der skal gøre unge elever opmærksomme på krisecenteret Joannahuset, der tilbyder en seng at sove i og en voksen at tale med.
”Selvom der sidder en hel 9. klasse, der ikke har behov for hjælp og støtte, så kan de sagtens kende nogen i deres netværk, de kan give informationen videre til. Det er afgørende at få spredt budskabet, eftersom mange børn og unge endnu ikke kender til tilbuddet og derfor ikke nødvendigvis får den hjælp, de har brug for og fortjener,” siger Anne Jacobine.
Hun valgte at tage kontakt til sin gamle efterskole i Sønderjylland for at høre, om de havde mulighed for at sætte tid af til et besøg fra Joannahuset og en af de tidligere brugere.
”På efterskolen holdt vi et oplæg for 110 elever, og der var ikke én elev, der ikke var fuldstændig optaget af at lytte med. Det er ret sjældent, at man kan fange unges opmærksomhed på den måde,” siger hun.
Givende at kunne hjælpe
Efter oplægget fik Anne Jacobine og Joannahuset allerede et par henvendelser fra unge, der enten havde eller ville gøre brug af tilbuddet om husly for en periode.
”Det er enormt givende for mig at kunne bidrage til at hjælpe nogle unge ud på et bedre spor i livet, og samtidig er det givende at være en del af en arbejdsplads, der støtter og anerkender, at jeg også af og til bruger mine ressourcer på velgørende arbejde.”