/ Nyheder / 5 gode råd til at få fingrene i en lejebolig 

5 gode råd til at få fingrene i en lejebolig 

Det kan være en uoverskuelig proces at finde den helt rette lejebolig. EjendomDanmark har derfor samlet fem gode råd til dig, der skal i gang med boligjagten.

Af

EjendomDanmark har samlet fem gode råd til dig, der leder efter en lejebolig. Foto: GrapeImages, iStock

Hvert eneste år leder mange efter deres næste lejebolig. Særligt i de store byer er der mange om buddet. Derfor er det vigtigt, at de boligsøgende er klædt ordentligt på – før de begiver sig ud på boligjagt:

Det kan være svært at navigere lejeboligmarkedet, og det tager tid at finde den rette bolig. Derfor gælder det om at være vågen og målrettet; særligt hvis du leder efter bolig i storbyerne, siger Jannick Nytoftadm. direktør for EjendomDanmark.

5 gode råd til dig, der er på jagt efter en lejebolig: 

 1. Styr på krav og forventninger
  Der er mange om buddet, så juster dine krav og forventninger – det gør boligjagten lettere. Udvid fx søgeområdet eller prøv at starte et bofællesskab, så I er flere om huslejen.
 2. Vær i god tid
  Boligjagten tager til i sommermånederne, hvor ansøgerne til de videregående uddannelser får svar på, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen. Vær derfor ude i god tid med boligsøgningen. Det kan øge chancerne at være hurtigt ude, og derfor er det en god ide at sætte søgeagenter op på de sider, hvor du søger efter bolig. Så får du besked, når der dukker relevante boliger op.
 3. Skriv en god ansøgning, del dig selv og vink farvel til far og mor
  Skriv en god ansøgning, hvor du fortæller om dig selv, og hvorfor det lige netop er dig, der skal have boligen. Del også dine sociale medier med udlejeren, så de kan se, hvem du er. Og så er det vigtigt – særligt for dem, der for første gang træder ud på boligmarkedet – at du viser, at du er selvstændig og kan bo alene. Tag derfor selv kontakt til udlejerne og tak pænt nej til hjælpen fra mor og far.
 4. Få styr på lejekontrakten
  Få helt styr på lejekontrakten. Langt de fleste udlejere bruger en standardkontrakt, men er du i tvivl, så spørg enten din kommende udlejer eller få hjælp fra en med indsigt til at forstå, hvilken aftale du er ved at indgå. 
 5. Brug din sunde fornuft
  Der er altid nogle, der forsøger at udnytte desperate boligsøgende op til studiestart. Vær derfor opmærksom på fupmagere, der er ude på at snyde.