/ Nyheder / Bolig-CV for Morten Holst Aaen

Bolig-CV for Morten Holst Aaen

Morten Holst Aaen er indehaver af Laros. Født i 1975 og bor i Skødstrup med sin kone og deres tre børn.

Af

Leg i plantagen

Den første del af min barndom boede jeg i Lystrup lidt uden for Aarhus sammen med mine forældre og brødre. Vi boede i et hus fra 70’erne i to etager, som lå lige op ad en plantage og en række nedlagte gårde. Det var den ideelle legeplads for os drenge, som altid havde fart på. Der fik vi mange timer til at gå.

Syv måneder i Grønland

Da jeg var 11 år, flyttede vi syv måneder til Grønland, hvor min far skulle være læge i byen Maniitsoq. Her begyndte en ny og anderledes hverdag, hvor vi boede på 4. sal i en kæmpe boligblok med 500 andre beboere. Jeg gik i nødskole, og vi stod på ski stort set hver dag. Da vi kom hjem derfra, flyttede vi til et halvkedeligt parcelhusområde lidt uden for Randers. Noget af en kontrast til Grønlands smukke natur.

En svindler som udlejer

Efter gymnasiet flyttede jeg hjemmefra og ind til Randers. Sammen med min storebror boede jeg i en ældre treværelses lejlighed, men den helt store drøm var at flytte til Aarhus – gerne helt ind til midtbyen. Det lykkedes at få en lejlighed, men det var ikke ligefrem lykken. Min udlejer var en svindler. Hun fremviste i smug lejligheden til andre, mens jeg ikke var hjemme, smadrede sågar engang døren med en økse og udskiftede låsene. Min roomie og jeg måtte kontakte politiet.

Tilbage til forstaden

Ellers var den tid, hvor jeg boede og studerede i Aarhus, god. Jeg fik et studiejob i et ejendomsadministrationsfirma og genfandt troen på, at 99,99 % af udlejerne heldigvis er ordentlige mennesker. Jeg droppede ambitionen om at blive børsmægler i New York til fordel for at overtage firmaet, jeg arbejdede i, og jeg mødte min kone Line. I 2002 flyttede vi til Hasle i en rødstenet murermestervilla. Huset var i tre etager, men på kun 101 m2. Her fik vi vores andet barn, mens vi renoverede.

Skærmfri idyl i Ebeltoft

Siden da er vi flyttet til Skødstrup i en stor villa fra 70’erne med udsigt over Aarhusbugten. Den blev istandsat, inden vi flyttede ind, så der er plads til alle tre børn. Det er tæt på Aarhus, hvor jeg i dag har mit eget ejendomsadministrationsfirma. Når vi har brug for at tage en pause fra hverdagen, har vi kun en halv times kørsel til vores sommerhus i Ebeltoft. Et klassisk sort træhus med hvide vinduer. Reglen er ingen skærme, så her nyder vi naturen, og drengene elsker, når Bambi løber forbi ude i haven.

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.