/ Nyheder / Øget fokus på at skabe levende bymidter

Øget fokus på at skabe levende bymidter

Der er indgået en ny politisk aftale om levende bymidter. EjendomDanmark glæder sig over aftalens indgåelse.

Af

Der skal skabes levende bymidter på tværs af Danmark. Foto: Antonel, iStock

Der skal være liv i byerne – også dem med færre indbyggere. Det har et partnerskab for levende bymidter haft fokus på, og mandag blev der så også indgået en politisk aftale om samme emne. 

Der bliver med aftalen afsat mere end 550 mio. kr. til at skabe levende bymidter og landdistrikter. Det glæder EjendomDanmark:

“Der er brug for udvikling i provinsen og i storbyerne, hvis vi skal styrke sammenhængskraften på tværs af Danmark. Derfor ser vi positivt på den brede politiske aftale om udviklingen af de mindre byer og landområder,” siger PA-chef hos EjendomDanmark, Jan Ellebye, og fortsætter:

“EjendomDanmark har tidligere i år bidraget til en række af anbefalinger om udviklingen af bymidter i provinsbyerne. Den politiske aftale om midler og en forsøgsordning med frie bymidter er et godt udgangspunkt for de næste skridt, som vi fortsat gerne indgår i dialogen om.”

Bred politisk aftale

Aftalen er indgået af regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne.

Læs aftaletekst: Mere liv i bymidter og landdistrikter