/ Nyheder / Bolig-CV: Robert Nellemann

Bolig-CV: Robert Nellemann

Han er ejendomsudviklingsdirektør i Danica Ejendomme. Født i 1976, bor i Hørsholm Kommune med sin kone og deres tre børn.

Af

Robert Nellemann har bl. andet arbejdet i CBRE, Europæiske Ejendomme, Mærsk, Danske Bank og Danica Pension.

Ejendomme fyldte fra barnsben 

Jeg voksede op i Birkerød med mine forældre og to søskende. Ejendomme fyldte en del på både min mors og fars side af familien. Min morfar havde ledelsesposter i SAS og Tuborg og var involveret i kendte byggerier som blandt andet Tuborgs hovedsæde på Strandvejen. Familien på min fars side stod bag opførelsen af store bilhuse. Blandt andet i Glostrup, hvor en af Danmarks få bilfabrikker lå. Jeg kom tit med rundt i de forskellige ejendomme som barn og blev meget inspireret.

Djævlen ligger i deltaljen 

Efter gymnasiet læste jeg cand.merc.jur. og flyttede til København i en ejerlejlighed. Jeg blev færdiguddannet under it-krisen, og det var en svær periode at finde job. Gennem bekendte kom jeg under Henrik Cederholms vinger i hans erhvervsmæglervirksomhed – i dag kendt som CBRE. Her tog jeg ejendomsmægleruddannelsen. Cederholm tilkendegav, at djævlen ligger i detaljen, og hans seriøsitet har været en stor inspiration for mig.

Fra afvikling til udvikling 

Efter en del år i storbyen flyttede min kone og jeg til en villa i Hørsholm. Vi fik vores tre børn og nød at få adgang til naturoplevelser til havs eller i skoven. Karrieremæssigt rykkede jeg over på ejersiden og blev direktør for den børsnoterede ejendomsfond Europæiske Ejendomme. En fond, jeg var med til at afvikle under finanskrisen. Det var barske sager og en livserfaring rigere oveni at blive forælder til flere børn. Herefter flyttede jeg til Mærsk, hvor jeg blev ansvarlig for fast ejendom i Europa og stod for koncernens nye domicilprojekter i Esbjerg, Lyngby og på Amerika Plads i København.

Hæsblæsende år 

Tempoet i min karriere er højt, men mit hjem er min base. Derfor bor min familie og jeg stadig i vores Hørsholm-villa. Da vores tredje barn kom til verden i 2016, havde min kone mulighed for at sætte tempoet lidt ned karrieremæssigt, det var dejligt for familien. Familien havde i disse år også erhvervet sommerhus i Odsherred, hvor pulsen kan komme godt ned. I 2015 kom jeg til Danske Bank i en hæsblæsende periode. Sammen med mit team skulle jeg transformere banken på ejendomssiden med nye domiciler i Aarhus, Odense og Kolding og hovedsædet i København. Samtidig skulle vi afhænde filialer, hovedsæder og unoterede ejerandele i ejendomsselskaber.

Projekt postbyen 

Ultimo 2016 rykkede jeg til datterselskabet Danica Pension. Min hovedopgave som ejendomsudviklingsdirektør er at få færdiggjort ejendomsprojekter rundtom i landet. Mit primære fokus har senest været opstart og gennemførelse af det enorme bydelsprojekt ”Postbyen” midt i København. Ringen sluttes ved, at vi netop har indgået samarbejde med DSB om at udvikle den sidste etape. Når jeg ser tilbage på de mange ting, jeg har eksekveret, har ejerskabsfølelse, samarbejdsevner, robusthed og en tryg og stabil base i hjemmet været afgørende. 

Kom på kursus

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/lancering af platform v. konsulent Gustav Plantin og senior konsulent Mette M. Skovbo Silbiger, Rambøll 10.30 – 10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen v. Adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs10.50 – 11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.