/ Nyheder / Bolig-CV: Britta Jespersgaard

Bolig-CV: Britta Jespersgaard

Direktør i ProDomus, Aalborg Grundejerforening. Bor sammen med sin mand i Aalborg. Parret har en datter og en søn, der begge er i fuld gang med deres uddannelser.

Af

Foto: EjendomDanmark

Sherry med politimesteren

Jeg er nordjyde med stort N. Et parcelhus ”nordenfjords” dannede rammen om min barndom, hvor jeg var mellemste barn af tre. Mine forældre mente, at det største, man kunne opnå, var et job inden for ”etaten” (stat og kommune). Min far syntes, jeg skulle tage imod en læreplads hos politiet, da jeg var 17 år, og sådan blev det. Selv drømte jeg om at blive arkitekt. Da jeg blev færdig med min toårige kontoruddannelse, blev jeg kaldt op til politimesteren. Efter et ”tak for indsatsen” og et glas sherry måtte jeg stå på egne ben.

Interesse for fast ejendom

Da jeg flyttede hjemmefra, var det til en lejelejlighed i Aalborg. Dengang var der ventelister på at få en lejebolig i byen. I dag er samme udlejer en af mine gode kunder. Markedet er naturligvis et helt andet. Karrieremæssigt fortsatte min vej blandt andet til advokatkontorer. Her fandt jeg for alvor interessen for ejendomsbranchen.

Den røde tråd

Da min mand og jeg stiftede familie, købte vi et hus i Aalborg. Mens vores børn voksede op, fik jeg prøvet flere karriereretninger af, men den røde tråd har altid været fast ejendom. Jeg har blandt andet arbejdet hos Sonofon i virksomhedens juridiske afdeling. Her var en af mine opgaver at sikre rettigheder til at sætte mobilmaster op i hele landet til brug for landsdækkende mobiltelefoni. Siden arbejdede jeg mange år hos en developer med projekter i både Danmark, Finland og Baltikum.

Det politiske liv

Der har altid været fart på – min nysgerrighed er mit drive, men basen er fast. Min mand og jeg har boet i det samme hus i 21 år. Et job, jeg lærte meget af, var en stilling som sekretariatsleder i Aalborg Kommune. Jeg havde ansvaret for de kommunale ejendomme – en portefølje på halvanden million m2. Jeg lærte, hvordan man navigerer inden for det politiske liv, og at økonomi ikke kun skal give mening på bundlinjen. Følelser, hensyn og politiske aftaler kan ikke nødvendigvis kapitaliseres og bygges ind i et Excel-ark.

Ringen er sluttet

I dag er jeg direktør i ProDomus. Jeg har taget alle de byggesten med mig, jeg har opsamlet i løbet af min karriere. Jeg har prøvet hele branchens palet – jura, økonomi, bank, arkitektur, investering og meget mere. Det er det, der fascinerer mig ved branchen. Du kan stort set selv bestemme, hvilken vej du vil løbe. For mig er ringen sluttet med det job, jeg har i dag – jeg har erfaring med stort set hele paletten og deler den gerne med vores medlemmer og kunder.

Denne artikel er første gang bragt i magasin Ejendom 2020.