/ Nyheder / Stigende mangel på arbejdskraft i ejendomsbranchen

Stigende mangel på arbejdskraft i ejendomsbranchen

Hænder, hænder, hænder. Så kort kan det siges. Ejendomsbranchen mangler arbejdskraft – og det er i langt overvejende grad ejendomsadministratorer, der er brug for flere af. Det viser ny minisurvey fra Ejendomspanelet.

Af

Der er brug for flere hænder i ejendomsbranchen. Foto: stockfour, Istock

Samfundet er tilbage på fuld kraft. Faktisk på så fuld kraft, at bakgearet i en række brancher så småt er sat i gang. Alene af den grund, at der ikke er den rigtige arbejdskraft til rådighed.

Sådan er det også i ejendomsbranchen, hvor mere end to ud af tre virksomheder de seneste to år har oplevet, at det er blevet sværere at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

Det er alt fra viceværter til arkitekter, der er mangel fra – det fremgår af panelets svar.

Det er dog især to jobtitler, der går igen. Allerflest peger på, at der er mangel på ejendomsadministratorer – det er cirka hver anden af de adspurgte – og herefter kommer efterspørgslen på asset managere ind på en klar andenplads.

Værst i hovedstadsområdet

Manglen på arbejdskraft er værst i hovedstadsområdet og der er en klar tendens til, at det er medarbejdere med erfaring, som i særlig grad efterspørges.

I EjendomDanmark kommer konklusionen fra minisurveyen ikke bag på underdirektør Morten Marott Larsen:

“Udfordringerne med at rekruttere går altid igen, når vi taler med vores medlemmer. Det er også baggrunden for, at vi er ved at søsætte en rekrutteringskampagne, der skal køre over de næste mange år. For der findes ikke nogen hurtige kviktagsløsninger,” siger han.

Morten Marott Larsen peger på, at kampagnerne målrettet de unge på relevante uddannelser er vigtige, men alene er de ikke tilstrækkelige.

Der skal også brug for generel viden om ejendomsbranchen, så de unge og arbejdssøgende ved mere om branchen end i dag: 

“Ejendomsbranchen spiller eksempelvis en central rolle i klimakampen, fordi en del af energien bruges i bygninger. Vi skaber også tusinder af arbejdspladser og bidrager til økonomisk vækst. Samtidig kan man være med til skabe gode familieliv helt inde i danskernes boliger. Så når man er som ansat i ejendomsbranchen, er man virkelig med til at gøre en forskel,” siger Morten Marott Larsen.