/ Nyheder / Stadig stor efterspørgsel på lejeboliger

Stadig stor efterspørgsel på lejeboliger

Der er færre tomme, private lejeboliger end for et år siden. Dermed er der fortsat behov for lejeboliger.

Af

Der er stor efterspørgsel på ledige lejeboliger. Foto: Nomad, iStock

Flyttebilerne har travlt i disse måneder – og mange af dem kører mod en lejebolig. Således er andelen af tomme private lejeboliger faldet 1,6 procentpoint i forhold til sidste år, viser en ny analyse fra EjendomDanmark.

Det betyder, at tomgangen nu er helt nede på 3,2 procent, hvilket er lavere end gennemsnittet fra 2000-2022.

”I samme periode er der kommet mange nye boliger til, og det kan vi jo se, at der har været et stort behov for. Vi står også i en situation, hvor både stigende renter og inflation påvirker danskernes privatøkonomi. På trods af usikkerheden bør der fortsat planlægges nye lejeboliger, da et større boligudbud kan sikre en god bolig til os alle i nærheden af, hvor man gerne vil bo” siger Morten Marott Larsen, underdirektør i EjendomDanmark.

Få tomme boliger

Det er særligt i hovedstaden, at der er er få tomme boliger. Regionen har således en tomgang på 2,5 procent, og den er faldet 2,1 procentpoint siden sidste år.

”Der er fortsat flere, som gerne vil bo i København. Vores hovedstad er jo en dejlig by. Det er bare vigtigt, at der er boliger nok til alle. Derfor skal der for eksempel også styr på byggesagsbehandlingen i Københavns Kommune, så det ikke er bureaukrati, der er hæmskoen for udvikling,” siger Morten Marott Larsen.

I centrum af København er tomgangen for boliger faldet 1 procentpoint siden sidste kvartal.

Det viser, at vi også her og nu har en stor søgning mod lejeboliger i hovedstaden, forklarer Morten Marott Larsen:

”Der er ganske givet en gruppe københavnere, der udnytter lejeboligens indbyggede fleksibilitet til at få en god bolig centralt i byen, mens det er svært og risikabelt at komme ind på ejerboligmarkedet. Det er netop ved det gode samspil mellem de forskellige boligtyper, at vi får et mangfoldigt boligmarked – også i hovedstaden.”