/ Nyheder / Spot på regulering af husleje

Spot på regulering af husleje

Nettoprisindeksregulering blev i sidste uge igen et emne i den brede offentlighed. EjendomDanmark repræsenterer branchens synspunkter i debatten.

Af

EjendomDanmark har fra første dag repræsenteret ejendomsbranchens synspunkter i den aktuelle debat om nettoprisindeksregulering af lejemål, som er opstået i kølvandet på den høje inflation, som vi alle oplever.

I sidste uge blev debatten vakt til live, da flere lejere og LLO delte deres syn på situationen. TV2 var blandt de første til at dække emnet, og de har løbende dækket situationen – bl.a. i artiklen her.

I EjendomDanmark har vi arbejdet for at nuancere mediedækningen ved at sætte udlejers synspunkter på dagsordenen og komme med faglige, juridiske, økonomiske og politiske indspark i debatten.

Husk også, at du som medlem af EjendomDanmark kan tilmelde dig ‘Nyt fra Pressen’, hvor du hver hverdagsmorgen får tilsendt en mail med de vigtigste branchenyheder. 

Neden for har vi samlet et udpluk af mediedækningen 

Live TV og radio

 

EjendomDanmarks juridiske direktør var med i TV-avisen om emnet. Du kan se Lena Hartmanns optræden her eller her

EjendomDanmark er løbende stillet op på TV2 News for at tale om emnet, hvor blandt andre adm. direktør Peter Stenholm gav udlejernes syn allerede samme morgen, som forslaget om et huslejeloft fra Socialdemokratiet var blevet lanceret. 

Juridisk direktør Lena Hartmann var også med i Go’ Aften Danmark, hvor hun fortalte, at det er inflationen, der er grunden til de potentielt stigende huslejer.

Radioprogrammet P1 Orientering har flere gange haft fokus på emnet. Du kan blandt andet høre et interview med juridisk direktør Lena Hartmann her og høre udsendelsen med adm. direktør Peter Stenholm her

Trykte og digitale medier

Store landsdækkende medier og lokale medier har også dækket debatten. Her har EjendomDanmark og medlemmer også været synlige. 

Bl.a. har vores juridiske direktør sammen med Danica Ejendomme afvist kritikken af boligudlejerne i denne artikel på TV2.dk

I Berlingske har EjendomDanmark også gjort det klart, at flere udlejere allerede arbejder på en fair løsning, og det derfor hverken er nødvendigt eller optimalt, at regeringen griber ind. Læs artiklen her.

Ligeledes har EjendomDanmark bragt udlejernes budskab til bordet og kritiseret Socialdemokratiets forslag i Jyllands-Posten. Læs artiklen her.

Ejendomsmedierne har også dækket emnet. Du kan blandt andet læse om det her hos Estate Media og her hos Ejendomswatch. Begge medier har også talt med branchens aktører. Det kan du blandt andet læse her.

Klummer og kommentarer

For nyligt har EjendomsWatch også bragt en klumme fra EjendomDanmarks direktør, Peter Stenholm. Du kan læse klummen her.

Ligesom EjendomDanmark selv har påpeget det i debatten, har Peter Kurrild-Klitgaard,  professor i statskundskab, også pointeret, at det kan være af ekspropriativ karakter at lave et indgreb i eksisterende lejekontrakter. Han sammenligner Socialdemokraternes forsøg på regulering af boligmarkedet med håndteringen af minkindustrien i en kommentar. Du kan læse kommentaren her.

Egne kanaler

På EjendomDanmarks hjemmeside har vi også sørget for at kommunikere budskabet. Du kan finde de forskellige nyheder på hjemmesiden her.