/ Nyheder / Shoppingcentre stormer frem

Shoppingcentre stormer frem

Rygterne om butiksdød er overdrevne, og der er rift om de ledige kvadratmeter i landets shoppingcentre. Særligt de mellemstore shoppingcentre er eftertragtede hos butikslejerne.

Af

Det går fremad for de danske shoppingcentre, hvor det er blevet nemmere for udlejerne at afsætte ledige butikslokaler.

En ny undersøgelse foretaget af EjendomDanmark viser, at udlejningsprocenten er steget med gennemsnitligt ét procentpoint det seneste kvartal. Og med det er tomgangen for shoppingcentre nu nede på 5,4 procent.

Fremgangen hænger sammen med, at man i centrene har gjort mere for at gøre sig attraktive for kunderne. Det siger EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft:

”De seneste år har en del centre lagt sig i selen for at tilbyde kunderne noget ekstra. Der er for eksempel blevet etableret områder med et større og mere varieret udbud af restauranter og caféer”, siger han.

Den positive udvikling er særligt drevet af de mellemstore shoppingcentre på mellem 20.000 og 40.000 m2. I dem er den økonomiske tomgang faldet med 2,4 procentpoint på bare tre måneder, så den i januar 2019 er på 4,4 procent.

Lav og faldende butikstomgang

Tomgangen for butik på 5,2 procent er lav sammenlignet med øvrige dele af erhvervsudlejningen. Samtidig er der overordnet set en positiv udvikling inden for butiksområdet

. Det er nemlig ikke alene storcentrene, der har færre tomme lejemål – det gør sig også i en mindre størrelsesorden gældende for butikker og butikscentre. Det seneste kvartal er tomgangen for disse typer af butikker faldet med 0,3 procentpoint.

”Selvom det er nemmest at få lejet butikslokaler ud i og omkring de større byer, så ser vi, at tomgangen for butik falder i størstedelen af landet og fortsat er på et historisk lavt niveau. Rygterne om butiksdød er derfor overdrevne”, siger Jannick Nytoft.

Samlet faldt tomgangen med 0,7 procentpoint i fjerde kvartal 2018.

5,4 %

er tomgangen for shoppingcentre nu nede på, viser en ny undersøgelse fra EjendomDanmark.

Kontakt

Kontakt vores presseafdeling

Kom til pressesiden