/ Nyheder / Sådan kan du spare på energien

Sådan kan du spare på energien

Energibesparelser af andels- og ejerforeninger var på dagsordenen til et fyraftensmøde – her blev det klart, hvordan energiforbruget kan effektiviseres.

Af

Der var mulighed for at høre mere om energirenoveringer. Foto: istock

De fleste ved, at der er mange fordele ved at spare på energien – men færre er klar over, hvordan det kan gøres i praksis. Derfor havde EjendomDanmark den 10. september inviteret til oplæg og drøftelser om bedre energibesparelser i andels- og ejerforeninger.

Juridisk konsulent Mette Haagensen fra EjendomDanmark ridsede indledende problemstillingen op, hvorefter de tre inviterede eksperter på skift fik ordet.

Gang i optimeringen

Lars Binder fra GGFjernvarme fortalte, hvordan boligejere bedst muligt kan sørge for afkøling af fjernvarmevandet – til glæde for både klima og pengepung. 

I ældre ejendomme kan man nemlig have problemer med, at der ikke er varmt vand til alle og/eller at varmesystemet ikke kan afkøle fjernvarmevandet tilstrækkeligt. 

”Det er vigtigt, at fjernvarmevandet afkøles bedst muligt hos forbrugeren, før det kommer retur til forsyningsselskabet. Hvis afkølingen ikke er tilstrækkelig god nok, vil energien ikke blive udnyttet optimalt. I sidste ende vil det belaste miljøet, og koste forbrugeren penge i form af strafbetaling til forsyningsselskabet,” siger Lars Binder.

Spar tid og penge

Anders Gottlieb Mortensen fra Noetherm stod for det andet oplæg. Han fortalte, hvordan boligejere kan gøre forsyningen af varmt brugsvand bedre og billigere.

”Ved at installere et Trykholde- og Afgasningsanlæg behøver man ikke længere selv at kontrollere trykket og fylde vand på. Det nye anlæg klarer det hele, og det er en kæmpeaflastning i en travl arbejdsdag,” sagde Anders Gottlieb Mortensen.

Til sidst rådgav ingeniør Søren Knudsen om installation og af brugsvand- og centralvarmeanlæg i forhold til kældre og lejligheder.