/ Nyheder / Rødovre Centrum står på spring for at slå dørene op

Rødovre Centrum står på spring for at slå dørene op

Jesper Andreasen, direktør for Rødovre Centrum, forventer, at Regeringen inden for de næste par dage giver grønt lys for, at shoppingcentre igen kan invitere kunderne inden for. Centeret og butikkerne er klar.

Af

Rødovre Centrum er klar til genåbning. Foto: shironosov, istock

Jesper Andreasen er for længst rykket tilbage til sit kontor i Rødovre Centrum. Selvom han sidder i velkendte rammer, har dagligdagen endnu ikke indfundet sig i shoppingcenteret, hvor kun 25 butikker ud af godt 160 holder åbent. Men det bliver der forhåbentlig snart lavet om på. Der vil dog gå en rum tid, før centeret kan tiltrække samme antal kunder, som før krisen, spår Jesper Andreasen.

”En del kunder, vil sikkert stadig være påpasselige i forhold til hvor meget og hvor længe, de handler i et center.”

Håber på køligt vejr

En ting er at få lokket kunderne tilbage til centeret, noget andet er, om butikkerne har de varer, som kunderne gerne vil have.

”På en måde håber jeg, at det kølige vejr fortsætter lidt endnu, så butikkerne stadig har mulighed for at afsætte deres mange forårsvarer. Mange butikker risikerer at brænde inde med varer, der ikke længere er stor afsætning på. Butikkerne kan vælge at holde brandudsalg, men det vil koste på regnskabet hos den enkelte butik, som i forvejen er presset,” siger Jesper Andreasen.

Endnu mere skarp i fremtiden

Selvom Jesper Andreasen er kendt for sin optimisme, er han ikke i tvivl om, at coronakrisen vil få konsekvenser for Rødovre Centrum på sigt.

”Skal jeg tage et kig i krystalkuglen, tror jeg, vi kommer til at se flere konkurser, butikslukninger og opsigelser af lejemål. Nogen butikskæder vil måske vælge at indskrænke deres antal af butikker, og så er det jo ikke givet, at de ønsker en placering i netop vores center. Lukker nogle butikker, får nabobutikkerne problemer, og så spreder det sig som ringe i vandet.”

Den helt store opgave, Rødovre Centrum står over for, er, hvordan de holder liv i butikkerne og får forhandlet nogle vilkår på plads, som er tålelige både for dem og lejerne.

”Når vi slår dørene op, vil vi i den første måneds tid holde øje med, hvordan kundestrømmen udvikler sig. Herefter kan vi begynde at se på, hvordan vi understøtter vores lejere, så vi undgår for mange lukninger,” siger Jesper Andreasen og fortsætter:

”Vi kan heller ikke kan udelukke, at nogle kunder har fundet ud af, hvor nemt og enkelt det er at handle på nettet. Det er en trafik, vi ikke er så glade for, når vi driver et fysisk center. Formodentlig skal vi nu til at være endnu skarpere og finde de rigtige løsninger for fremtiden.”

Jesper Andreasen direktør Rødovre Centrum
Direktør Jesper Andreasen, Rødovre Centrum forventer, at butikkerne i centeret snart kan åbne op igen. Foto: Camilla Rønde.