/ Nyheder / Region Midtjylland er Danmarks mest ejendomsvenlige

Region Midtjylland er Danmarks mest ejendomsvenlige

Når det handler om at tilbyde de bedste rammer for ejendomsinvesteringer, byudvikling og vækst, er Region Midtjylland bedst. Det viser EjendomDanmarks analyse af ejendomsvenligheden blandt landets kommuner.

Af

Foto: Region Midtjylland.

Danmarks mest ejendomsvenlige kommune findes ganske vist på Sjælland, men det er Region Midtjylland, der vinder titlen som årets mest ejendomsvenlige region.  

Fire ud af de 10 kommuner, der rangerer højest på listen over de mest ejendomsvenlige, er nemlig placeret i den midtjyske region. Det fører regionen tilbage på førstepladsen i EjendomDanmarks årlige undersøgelse af, hvilke kommuner der skaber de bedste vilkår for ejendomme.  

Gunstige vilkår skaber vækst 

Regionen stod også øverst på listen i 2019 og 2020, men måtte sidste år se sig slået af Region Nordjylland. Det blev dog kun ét enkelt år, at naboregionen fik lov til at sidde på tronen, og nu må de i det nordjyske tage til takke med en tredjeplads. Region Midtjylland har nemlig kæmpet sig tilbage på førstepladsen, da kommunerne i regionen har forbedret sig væsentligt på flere af de parametre, som analysen baserer sig på. 

”Ved at arbejde målrettet med at skabe gunstige vilkår for ejendomme, kan regionerne skabe grundlag for byudvikling og vækst, da det øger incitamentet for at investere i ejendomme og igangsætte byggerier. Det skaber samtidig flere jobs, interesse for at drive virksomhed i regionen og flytte dertil,” siger Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark. 

Konkret har regionen blandt andet den laveste dækningsafgift og byggesagsgebyrerne er mindsket. De er i Region Midtjylland faldet med 51 kr. i timen til et gennemsnitligt gebyr på 426 kr. i timen – på landsplan er beløbet 451 kr. i timen. 

Ejendomsforbrydelser, såsom hærværk og brandstiftelse, er desuden faldet med 5,9 procent det seneste år – og 27,4 procent i forhold til for fire år siden. 

Regionshovedstaden topper storbylisten  

Analysen viser også, hvordan Danmarks storbyer, Aarhus, Aalborg, Odense og København, placerer sig på listen. Her kan regionen være stolt af, at Aarhus kommune er bedst placeret af de fire og indtager en 62. plads.   

Aarhus Kommune har blandt andet forbedret ventetiden på at få behandlet byggesager, som i det seneste år er faldet med fem dage, ligesom kommunen har mindsket antallet af ejendomsforbrydelser. 

Generelt rangerer storbyerne dog ikke højt på listen. Aalborg Kommune indtager en 66. plads, Odense Kommune en 68. plads, mens Københavns Kommune kommer ind som nummer 89 på listen.

Kig nærmere på ejendomsvenlighedsanalysen her.

Could not find post with assigned ID