/ Nyheder / Opdateret fortrolighedserklæring for EjendomDanmarks markedsstatistik

Opdateret fortrolighedserklæring for EjendomDanmarks markedsstatistik

EjendomDanmark har netop opdateret fortrolighedserklæringen for indberetning af data. Dette skyldes den udvikling i forskellige services, som EjendomDanmark i dag tilbyder branchen, og de afgørende bidrag, som markedsstatistikkens deltagere løbende indberetter.

Af

Foto: Jens Rosenfeldt/ EjendomDanmark

Fortrolighedserklæringen for indberetning af data til EjendomDanmarks markedsstatistik er netop blev opdateret.

Behandlingen af data sker altid fortroligt

De data, som deltagerne i markedsstatistikken indberetter, danner et solidt grundlag for, at der kan udarbejdes retvisende tal, som giver indsigt i ejendomsmarkedet på tværs af forskellige brancher og ejendomstyper. Disse data er udgangspunktet for, at vi kan følge samfunds- og markedsudviklingen på mange forskellige parametre.

For at kunne arbejde med de data, som vores deltagere bidrager med, er det helt essentielt, at alle indberettere er trygge ved at deltage og har sikkerhed for, at data er anonymiserede og behandles fortroligt. Derfor har vi opdateret vores fortrolighedserklæring i overensstemmelse med den måde, som data nu bliver benyttet.

Data bruges til statistikker

EjendomDanmark arbejder løbende på at tilpasse omfanget af de statistiske tjenester, som kan bidrage med indsigt i markedet. Når der foregår udveksling af data, er det altid med formålet at styrke ejendomsbranchen, samt at skabe et stærkt fundament for markedet.

Data indgår blandt andet i statistikker – herunder EjendomDanmarks markedsstatistik, men også Danmarks Statistik, der nu benytter branchens data til markant opkvalificering af forbrugerprisindekset og overordnet statistik omkring lejeudviklingen. Som noget nyt arbejder Danmarks Statistik også på at udgive statistik om tomgang på overordnet niveau.

EjendomDanmark har længe arbejdet på at belyse konsekvenserne af den meget restriktive danske boliglejelovgivning. De økonomiske råd vil gerne lave en analyse af området med anonymiserede registerdata hos Danmarks Statistik i et beskyttet miljø, herunder dele af EjendomDanmarks markedsstatistik. Dette er et arbejde, vi hos EjendomDanmark gerne vil understøtte på en sikker måde gennem en ordning hos Danmarks Statistik.

Shoppingcentre vil bidrage

En sidste årsag til opdateringen af fortrolighedserklæringen er, at flere shoppingcentre nu ønsker et samarbejde igennem bidrag og behandling af fortrolige data på området. Det er med til at give de deltagende aktører på området et styrket grundlag for indsigt i et aspekt af markedet, der førhen ikke har været en del af markedsstatistikken.

Du kan læse den nye fortrolighedserklæring her.