/ Nyheder / Nyt om typeformularen

Nyt om typeformularen

Typeformularen er essentiel for boliglejemål. Nu er der nyt fra ministeriet omkring implementeringen og overgangen til en opdateret udgave.

Af

Foto: Jens Rosenfeldt/ EjendomDanmark

Ingen boliglejemål uden typeformularen. Men med sammenskrivningen har der været brug for afklaring omkring, hvornår vi kan regne med en ny typeformular der favner ændringerne i lejelovgivningen pr. 1. juli 2022.

Nu har ministeriet givet EjendomDanmark en tilbagemelding, og svaret er, at der forventeligt vil komme en overgangsperiode, hvor det også efter de nye love er trådt i kraft, fortsat vil være muligt at anvende typeformular A, 9. udgave. Ministeriet kan dog endnu ikke oplyse om, hvor længe denne periode vil være – eller hvornår en 10. udgave af typeformularen kan ventes offentliggjort. Det er godt nyt for udlejere og administratorer, der indtil videre kan fortsætte med at anvende den nuværende typeformular A, 9. udgave.

EjendomDanmark vil informere, så snart der er yderligere nyt om typeformularen. Det vil både ske via nyhedsbrev, hjemmeside og på de mange kurser/fyraftensmøder, der bliver afholdt om emnet.