/ Nyheder / Nyt design til Energimærkningsrapporten

Nyt design til Energimærkningsrapporten

Energistyrelsen har lanceret et nyt design til deres energimærkningsrapport. Med det nye layout bliver det mere ligetil at læse energimærket, og det er noget, som vil komme boligejere og -købere til gavn.

Af

Energistyrelsen har offentliggjort et nyt design til energimærkningsrapporten. Den nye version skal give et mere overskueligt indblik i, hvor det er mest relevant at energiforbedre, hvordan du konkret kan gøre det, samt hvad besparelsen giver af gevinster til klima og økonomi.

Til gavn for boligejere og -købere

Den fornyede energimærkningsrapport skal give konkrete anbefalinger til energiforbedringer for både boligejere og -købere. Forbrugerne skal kunne blive guidet i gyldige energimærker, som boligsælgere eller ansøgere til visse offentlige tilskud skal besidde. Energistyrelsen har forsøgt at gøre det nemmere at læse energimærket, så man, som forbruger, får større klarhed over, hvad man aktivt kan gøre.

Som forbruger skal det, gennem rapporten, også blive mere overskueligt at kaste sig over forbedringer i forhold til fordelagtige investeringer i sin ejendom. 

Baggrunden for det nye design

Ejendomsbranchens ønsker har været medvirkende til udarbejdelsen af det nye design for energimærkningsrapporten. Der har nemlig været udfordringer med at gøre energimærket til noget, som kan bruges i praksis, når ejendomme skal forbedres.

Dette har fået Energistyrelsen til at kigge nærmere på, hvordan energimærket præsenteres, og resultatet blev altså det nye layout.

Sådan kommer du i gang med forbedringerne

Energimærkningsrapporten skulle altså gerne komme med anbefalinger og mulige løsninger til, hvordan du som forbruger kan energiforbedre. Rapporten præsenterer SparEnergi.dk som et muligt led til at komme i kontakt med en relevant håndværker. Du kan kontakte dem på siden her.