/ Nyheder / Ny bog om lejeloven udkommer i dag

Ny bog om lejeloven udkommer i dag

I dag er den nye bog ’Udlejning af boliger’ udkommet. Bogen er en letforståelig gennemgang af lejeretten – skrevet til alle, der udlejer enten en eller flere boliger. Den kan købes fra i dag.

Af

Lejeboligområdet er komplekst og fyldt med regler. I dag udkommer bogen ’Udlejning af boliger’, som på en praktisk og let forståelig måde guider udlejere og andre interesserede gennem de grundlæggende og væsentligste emner inden for boligudlejning.

Bogen er desuden en af de første bøger om udlejning, som tager afsæt i den nye lejelov, der trådte i kraft i sommer. Forfatterne bag arbejder alle professionelt med lejeret, men supplerer med deres forskellige indgangsvinkler hinanden og sikrer, at bogen trods sin lettilgængelige form ikke bliver unuanceret.

”Reglerne om udlejning af boliger er komplicerede, og der er mange faldgruber, som man skal have kendskab til, hvis man som udlejer vil være sikker på at overholde lejeloven. Bogen er fyldt med eksempler, så lovgivningen bliver mere håndgribelig for læseren, og i bogen gives der et væld af korte, præcise anbefalinger til udlejere. Dernæst afliver bogen en masse myter, der ikke har hold i virkeligheden. Det er eksempelvis myten om, at en bolig kun må udlejes tidsbegrænset i maksimalt to år,” siger forfatterne Patrick Viggo Møller, Daniel Skov og Ramin Salek.

Mere viden styrker alle

’Udlejning af boliger’ bliver udgivet af EjendomDanmark og Danske Udlejere i samarbejde. Begge organisationer glæder sig over, at branchen nu har adgang til mere viden:

”Det kan være svært i praksis at udleje en bolig – uden at ramme skævt og overse nogle af de mange regler, der gælder. Derfor er det en stor gevinst for branchen, når vi kan stille en bog som denne til rådighed. Den formår nemlig at oversætte regeljunglen, uden at fagligheden går tabt. Jeg er derfor sikker på, at mange vil kunne bruge bogen i deres daglige virke som udlejer eller administrator,” siger juridisk direktør Lena Hartmann, EjendomDanmark.

De samme positive toner lyder det fra Danske Udlejere:

”Der er desværre mange snubletråde inden for lejeretten, og det kan få store økonomiske konsekvenser for den enkelte udlejer, hvis reglerne bliver overtrådt. Vores fornemmeste opgave er derfor at stille den rette viden og uddannelse til rådighed. Jeg ser bogen ”Udlejning af boliger” som et rigtig fornuftigt værktøj og supplement til dette arbejde,” siger formand Keld Frederiksen.

Bogen udgives i samarbejde af organisationerne EjendomDanmark og Danske Udlejere. Forfatterne til bogen er advokat Patrick Viggo Møller, Accura Advokatpartnerselskab, ph.d.-stipendiat Daniel Skov, SDU, og advokat Ramin Salek, Kereby.

Bøger

Udlejning af boliger

Den praktiske og letforståelige guide for udlejere.

Pris for medlemmer (ex. moms) kr. 195,00

Normal pris (ex. moms) kr. 245,00

Could not find post with assigned ID