/ Nyheder / Møde om generationsskifte i familieejede ejendomsvirksomheder

Møde om generationsskifte i familieejede ejendomsvirksomheder

Af

Tirsdag den 14. november holdt Ejendomsforeningen Danmark et gå hjem-møde i Vejle om generationsskifte i familieejede ejendomsvirksomheder. Omkring 50 deltagere slog vejen forbi Unik System Design i Vejle, hvor mødet blev holdt.

Ejendomsforeningen Danmarks cheføkonom, Morten Marott Larsen, startede ud med at fortælle om foreningens politiske arbejde for ligestilling af familieejede ejendomsvirksomheder ved generationsskifte. Lige nu betragtes familieejede ejendomsvirksomheder som en passiv pengetank, og det skaber store problemer, når virksomheden skal overdrages til en ny generation i familien. Det arbejder Ejendomsforeningen Danmark på at ændre ved blandt andet at fortælle politikerne, at vi kommer til at miste specielt små og mellemstore familieejede ejendomsvirksomheder fremover, forklarede Morten Marott Larsen.

Herfra tog Hans Henrik Bonde Eriksen, partner i EY, over med en gennemgang af de nuværende regler ved et generationsskifte. Og så kom to familieejede ejendomsvirksomheder til mikrofonen, da Tine Brockhuus, direktør i V.M. Brockhuus Ejendomme, og Søren Impgaard Nielsen, direktør i Minova, fortalte om, hvordan deres ejendomsvirksomheder kommer i klemme ved et forestående generationsskifte. Andre familieejede virksomheder har adgang til mere fornuftige regler ved generationsskifte, og det skal familieejede ejendomsvirksomheder naturligvis også have. Der skal en ligestilling til.