/ Nyheder / MIPIM: Fokus på investeringer og klima

MIPIM: Fokus på investeringer og klima

Ejendomsbranchen var samlet i Cannes ved den årlige messe, MIPIM. Tilslutningen var stor i år. 26.800 deltagere fra 100 lande lagde vejen forbi, og det er det højeste antal siden 2008. Administrerende direktør fra ejendomsadministrationsselskabet CEJ, Anne Marie Oksen, hæfter sig ved, at messen emmede af stor optimisme og mod på investeringer i blandt andet Danmark.

Af

Ejendomsbranchen var samlet i Cannes ved den årlige messe, MIPIM.

I sidste uge samledes ejendomsbranchen i Cannes ved den årlige messe, MIPIM. Tilslutningen var stor i år. 26.800 deltagere fra 100 lande lagde vejen forbi, og det er det højeste antal siden 2008. Administrerende direktør fra ejendomsadministrationsselskabet CEJ, Anne Marie Oksen, hæfter sig ved, at messen emmede af stor optimisme og mod på investeringer i blandt andet Danmark.

”Udenlandske investorer er fortsat meget interesserede i Danmark som ejendomsinvesteringsland i Norden, og der er megen kapital til rådighed”, siger hun. Derfor var der også mange projektudviklere og rådgivere til stede på årets MIPIM messe.

Interessante indlæg

Af interessante indlæg på messen fremhæver hun blandt andet årets åbningstaler – FN’s tidligere generalsekretær Ban Ki Moon – der var stærkt bekymret over verdens manglende samarbejde om at løse de nu konstaterede globale klimaforandringer.

”FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling var også på agendaen til MIPIM, og her var der fokus på, hvordan Danmark kunne blive førende på dette område”, siger Anne Marie Oksen, der efterlyser fælles standarder for branchen, der kan gøre indsatsen mere fokuseret.

”MIPIM tilbyder samtidig den mest effektive form for netværk med kunder, kollegaer, samarbejdspartnere, politikere og beslutningstagere. I år var der var mange nye og unge ansigter. Det er rart at se, at vi som branche er ved at videreføre netværkstraditionen”, siger hun.

Til næste år kunne hun godt ønske en noget større stand på messen som repræsenterer Danmark.

”Den danske stand var fysisk halveret i år og er en ren københavnerstand. En samlet dansk stand til næste år kunne måske bidrage til, at danskerne i højere grad kigger forbi festivalhallen”, pointerer hun.