/ Nyheder / Lejemål skal – selvfølgelig – være i ordentlig stand

Lejemål skal – selvfølgelig – være i ordentlig stand

DR bragte onsdag aften udsendelsen Kontant, hvor flere lejere fortalte om dårlige oplevelser med lejemål fra samme udlejningsfirma. EjendomDanmark understreger, at eksemplerne, som de fremstår i Kontant, ligger langt fra både branchens normer og EjendomDanmarks etiske retningslinjer.

Af

Foto: gaiamoments, iStock

I programmet Kontant fortalte flere lejere om problemer med lejemål fra et navngivent firma. Såvel EjendomDanmark som Ejendomsforeningen Fyn tager klart afstand fra at udleje lejligheder i en tilstand som den, lejlighederne i udsendelsen tilsyneladende er i.

Et godt råd til lejerne vil være at vælge en udlejer, der hører til den professionelle del af branchen:

”Vores medlemmers succesrate er bundet op på tilfredse lejere, og alle udlejere har ansvar for at sikre sig, at deres boliger er i ordentlig stand – ligesom de skal følge vores etiske retningslinjer,” siger adm. direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark. 

“Derfor ærgrer det os på branchens vegne, når der bringes historier med lejemål, der ud fra det viste er i en uacceptabel stand – for det er meget langt for normen. I den professionelle del af ejendomsbranchen sætter vi en ære i at udleje ordentlige boliger, og vi gør det efter de strenge regler med høj lejerbeskyttelse, som vi har i Danmark,” siger Jannick Nytoft.

Firmaet, der hverken er medlem af EjendomDanmark eller af Ejendomsforeningen Fyn, administrerer flere lejemål og har ifølge udsendelsen haft indsigelser på flere af disse.