/ Nyheder / Inklusion og trivsel på dagsordenen hos Wihlborgs

Inklusion og trivsel på dagsordenen hos Wihlborgs

Wihlborgs har netop været nomineret til inklusionsprisen af Great Place to Work. Samtidig har de for anden gang placeret sig i top-10 på listen over Danmarks bedste arbejdspladser. Men hvad skal der til for at blive en god og inkluderende arbejdsplads?

Af

Foto: Whilborgs.

Arbejdet med inklusion og at skabe en god arbejdsplads, som medarbejderne har glæde af, er en høj prioritet hos Annette Grandahl, HR-chef hos Wihlborgs. Hun er ikke i tvivl om, hvad der bidrager til at skabe en god arbejdsplads hos dem.

”Hvert år foretager vi en medarbejderundersøgelse i forbindelse med Great Place to Work-certificeringen, som vi har haft i fire år. Her svarer 90% af vores medarbejdere, at de oprigtigt interesserer sig og udviser omsorg for hinanden. Det er en stor styrke at have,” fortæller hun.

Dynamik i hverdagen

Annette Grandahl arbejder aktivt med at styrke kulturen hos Wihlborgs, hvor en af grundværdierne er fællesskab.

”En af grundende til, at vi har en meget inkluderende tilgang til hinanden, er, at Wihlborgs er sammensat af mange forskellige medarbejdere med forskellige baggrunde – både fagligt men også personligt, og så dækker vi hele aldersspektret,” siger hun og fortsætter:

”Det giver en rigtig god dynamik i hverdagen, at der sidder alle mulige forskellige, spændende mennesker. Og så er vi gode til at hjælpe hinanden på tværs af virksomheden. Det er blevet en del af kulturen, at der er rum til at spørge og hjælpe hinanden.”

Plads til alle

Ifølge Annette Grandahl er det vigtigt, at der er plads til alle, og det skal også gerne kunne mærkes i virksomheden. Holdningen hos Wihlborgs er, at alle mennesker har noget at bidrage med.

”Vi har både kørestolsbrugere, som skal have hjælp, vi har flexjobbere, vi har unge medarbejdere, som arbejder her i deres sabbatår og vi har praktikanter, der har fået arbejde her efter længerevarende stress,” fortæller Annette og fortsætter:

”Det er vigtigt, at vi imødekommer alle, hvor de er, fordi de har nogle rigtig gode kvaliteter, der styrker vores virksomhed.”

Arbejdet fortsætter

På trods af at Wihlborgs allerede rangerer som en af Danmarks bedste arbejdspladser, fortsætter de arbejdet.

”Vi skal fortsat have fokus på vores medarbejderes trivsel. Vi tror på, at når vi har det godt, så smitter det af på vores omgivelser og vores kunder. Vi styrker alle sammen hinanden.”

Annette har også et råd til andre virksomheder, der gerne vil skabe en bedre og mere inklusiv arbejdsplads:

”Det handler om at tage de små skridt. Det kan virke som en stor mundfuld, men man skal huske at have fokus på, hvad der virker i ens virksomhed, og hvad man allerede gør godt. Og så simpelthen bygge på, mens man lytter til medarbejdernes tanker og ønsker.”