/ Nyheder / Hjælp lokalsamfund på vej

Hjælp lokalsamfund på vej

De lokale samfund skal hjælpes på vej af de kommunale politikere. Det skriver adm. direktør Jannick Nytoft i et debatindlæg bragt i Nordjyske.

Af

Kommunalpolitikerne skal samarbejde med ejendomsbranchen om at udvikle bymidterne. Foto: Christian Sorensen, iStock

For to år siden flyttede en række statslige arbejdspladser til Brovst. Målet med udflytningen var, at der skulle sættes gang i udviklingen også uden for de største byer.

En nobel ambition, men en udflytning gør det ikke alene. Og den snak skal vi særligt turde tage i disse dage, hvor kommunalvalget er over os.

For kommunerne skal være med på at skabe rammer, der hjælper udviklingen af lokalsamfundene på vej. Det arbejde skal kommune selvfølgelig ikke løfte alene – det bør gøres sammen med ejendomsbranchen, der står bag de bygninger, vi alle lever vores liv i.

For at sikre et endnu stærkere samarbejde har EjendomDanmark lanceret 14 forslag, som lokalpolitikerne kan plukke i, hvis de vil skabe bedre plads til liv og vækst. Det gælder ikke mindst i Nordjylland, hvor potentialerne mange steder er store.

Her kunne ejendomsbranchens erfaringer med sikkerhed hjælpe udviklingen af både bycentre og velfærdstilbud på vej. Ligesom det er oplagt at kigge nærmere på, hvorfor nogle kommuner kræver større administrative byrder for udlejning end andre.

Den fysiske udvikling af kommunerne bør være et stort emne i denne kommunale valgkamp. Det gælder ikke mindst i Nordjylland, hvor potentialet er stort, men der også rundt omkring er plads til at skabe endnu stærkere lokalmiljøer. Og det er for vigtigt et emne til, at en statslig udflytning gør det alene. Derfor bør alle lokalpolitikere også komme med deres bud på, hvordan vi sammen skaber stærkere lokalsamfund.

Dette debatindlæg er bragt i Nordjyske d. 13. november 2021.