/ Nyheder / Grøn skattereform vedtaget

Grøn skattereform vedtaget

Der er indgået en aftale om en grøn skattereform. Der indføres blandt andet en CO2-afgift, der skal være med til at nå klimamålet for 2030.

Af

Foto: pixdeluxe, istock

Danmark skal være grønnere. Med den ambition indgik Regeringen fredag en aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om en grøn skattereform.

Blandt tiltagene i regeringens udspil er en CO2-afgift på op mod 1.125 kr. inkl. kvotepris for at udlede ét ton CO2. Ifølge regeringen vil udspillet sikre reduktioner på 3,7 mio. ton CO2 i 2030.

“Det er en bunden opgave at rykke på den grønne aftale, og med CO2-afgiften er der fundet en god løsning, som forhåbentlig vil få os i mål med klimamålene – og samtidig gør det muligt at være et land i vækst,” siger Jan Ellebye, PA-chef hos EjendomDanmark. 

Opfordrer til flere solceller

De danske ejendomme er ikke direkte omfattet af den grønne skattereform, da den er rettet mod producenter. Det betyder dog ikke, at ejendomsbranchen ikke også vil mærke til aftalen. 

“Vi kan kun lykkedes med den grønne omstilling, hvis vi gør det i fællesskab. Afgiften her er – naturligt nok – lagt på produktionen, men det har selvfølgelig en betydning også i de videre led,” siger Jan Ellebye. 

Læs mere om aftalen her.