/ Nyheder / Fremtidens medarbejder venter på dig

Fremtidens medarbejder venter på dig

Regnskab, økonomi, jura og kommunikation. Et hold ledige HK’ere har via et 6-ugers kursus hos EjendomDanmark fået indblik i ejendomsbranchens værktøjskasse. Nu er de klar til at tage fat og lære branchen endnu bedre at kende gennem et fireugers praktikophold. Vil du – lige som WA ejendomsadministration – være en af de heldige, der får en gratis praktikant?

Af

Praktikanter kan blive virksomhedens nye medarbejdere. Foto: Tero Vesalainen

Ejendomsbranchen mangler hænder, og der er brug for at tænke i alternative løsninger for at få tiltrukket den nødvendige arbejdskraft. Et af de nyeste tiltag, som EjendomDanmark, HK og kursusvirksomheden Nyledige, er gået sammen om, er at rekruttere ledige medarbejdere fra andre brancher, heriblandt ledige medlemmer af HK.

Første hold kursister kommer i denne uge i mål med et 6-ugers kursus, hvor formålet har været at åbne deres øjne for ejendomsbranchens mange muligheder. En del kursister har fået mod på at gå skridtet videre og tage et 4-ugers praktikforløb, hvor de kan komme endnu tættere på et møde med en virksomhed, som kunne blive en del af deres nye hverdag.

Nøglen til fremtidens medarbejder

En af de virksomheder i branchen, der altid har prioriteret at gøre plads til praktikanter, er administrationsvirksomheden WA. Praktikanter, der kommer med den nyeste viden og viljen til at ville prøve kræfter med noget nyt, kan nemlig være nøglen til at finde lige den medarbejder, man som virksomhed står og mangler, mener Per Beyer, CEO og stifter af WA.

”Vi er en branche, der i den grad har brug for arbejdskraft. For os er det derfor vigtigt at give plads til et ungt menneske eller en arbejdssøgende, som har viljen til at prøve kræfter med vores område. Vi skal nok hjælpe med at bygge viden på, og praktikanter kan helt klart bidrage til at løse vores mandskabsproblemer på sigt,” siger han.

Udstrålede vilje og nysgerrighed

WA har da også allerede skrevet kontrakt med en af de ledige HK’ere, som allerede har første arbejdsdag 23. september.

”Kandidaten udstrålede tilpas meget vilje og nysgerrighed og var derudover et dejligt menneske. Derfor giver vi det et skud, og så håber jeg selvfølgelig på, at det er et samarbejde, der kan fortsætte ud over praktikforløbet og meget gerne blive langvarigt,” siger Per Beyer.

I løbet af de fire uger vil praktikanten stifte bekendtskab med udlejningsområdet, hvor hun blandt andet kan hjælpe til med at skrive kontrakter, og prøve kræfter med flytteafregninger og varmeregnskab.

”I de næste fire uger er vores udgangspunkt egentlig lige så meget at lære hende at kende som menneske. Hvor er hendes stærke sider, har hun nogle svage og vigtigst af alt – hvordan fungerer hun i samarbejdet med os andre. Det er det primære, vi vil måle hende på,” siger Per Beyer.

Vil du have fingrene i en praktikant?

Kunne du tænke dig at få løst arbejdsopgaver af en af de mange HK’ere, der står på spring? Så hører vi meget gerne fra dig. Kontakt Helene Fribo, kursus- og uddannelseskoordinator i EjendomDanmark på hfr@ejd.dk eller på telefon 3014 4434.