/ Nyheder / Fremtidens forandringer i fokus: Ejendomsbranchen sætter fælles kurs mod Folkemødet 2025

Fremtidens forandringer i fokus: Ejendomsbranchen sætter fælles kurs mod Folkemødet 2025

22 aktører fra ejendomsbranchen går sammen om at sætte fremtidens forandringer på dagsordenen til Folkemødet 2025 under initiativet Ejendomsbranchen på Vandkantsscenen.

Af

Sådan så det ud, da ejendomsbranchen sidste år var samlet på Vandkantsscenen.

Til sommer træder nye og skærpede klimakrav i kraft for byggeriet. De fastsætter en øvre grænse for, hvor meget CO₂ nybyggeri må udlede og vil få stor betydning for ejendomsbranchen, der spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling. I dag står branchen nemlig for op mod 40 procent af Danmarks samlede CO₂-udledning.

Men klimakravene er bare én af de forandringer, ejendomsbranchen står overfor. Også digitalisering, øget fokus på diversitet og ambitioner om mere bæredygtigt byggeri fylder. Og med kommunalvalget i horisonten rykker også spørgsmål om byudvikling og boligpolitik højere op på den politiske dagsorden.

Derfor drager 22 aktører fra ejendomsbranchen til Folkemødet med initiativet Ejendomsbranchen på Vandkantsscenen. Fredag den 13. juni fra kl. 9.00 inviterer branchen ombord på skibet Johanne i Allinge Havn, der danner rammen om en hel dag med debatter, hvor omstilling og forandring er i centrum.

“Vi står midt i en tid med store forandringer, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi rækker ud og står sammen på tværs af branchen og samfundet. På Folkemødet går vi i dialog med borgere og beslutningstagere for at vise, at ejendomsbranchen hverken er støvet eller forandringssky, men klar til at tage lederskab i den nødvendige omstilling – fra klimakrav og digitalisering til social ansvarlighed,” siger Dea Lyng, PR- og kommunikationschef i AKF og medlem af styregruppen bag Ejendomsbranchen på Vandkantsscenen, som også tæller Bruun & Hjejle og Copenhagen Windows.

Nye og gamle kræfter står sammen

I år er endnu flere aktører gået med i samarbejdet bag Ejendomsbranchen på Vandkantsscenen. En af de nye partnere er Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF).

”Den grønne omstilling og et blandet boligmarked med plads til alle indkomstgrupper er to meget store samfundsudfordringer, som ABF ønsker at finde løsninger på, i fællesskab med andre.
Derfor er vi – som andelsboligernes interesseorganisation – med ombord for første gang for at bidrage til de vigtige diskussioner, som ikke kun fylder i ejendomsbranchen og på Folkemødet, men også blandt landets andelshavere og forventeligt også til efterårets kommunalvalg, siger ABF’s direktør Jan Hansen.  

Samarbejdet blev etableret sidste år, og efter en stærk start har mange af de oprindelige partnere også valgt at bakke op igen i 2025:

”I ABC var der ingen tvivl om, at vi skulle være med igen. Udover, at vi sammen formår at sætte spændende spørgsmål og dilemmaer på dagsordenen, så er det vigtigere end nogensinde før, at vi står sammen. Som branche har vi et kæmpe ansvar for at drive den grønne omstilling fremad, samt for at indfri digitaliseringens potentiale i byggeriet. Samtidig ser vi et forandret arbejdsmarked, hvor branchens dygtige, unge profiler stiller stadigt større krav til deres arbejdspladser. De forandringer og udfordringer klarer vi kun i fællesskab. Så Ejendomsbranchen på Vandkantscenen er en vigtig dag, hvor vi kan diskutere, inspirere og forhåbentlig rykke os på en række vigtige områder,” siger Ammar Al-Temimi, adm. direktør i ABC Rådgivende Ingeniører.

Bag samarbejdet står ABC Rådgivende Ingeniører, AKF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF), BLOXHUB, BO-VEST, Bruun & Hjejle, By & Havn, Copenhagen Windows, Danielsen Architecture, Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, EjendomDanmark, Freja Ejendomme, Gehl Architects, GoBoat, Nrep/Urban Partners, PensionDanmark Ejendomme, PKA Ejendomme P/S, Rambøll, Realkredit Danmark, Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Sampension og Skel.dk.

Det fulde program forefindes her.