/ Nyheder / Fra rå mark til god forretning

Fra rå mark til god forretning

Nyopførte rækkehuse, der udlejes til børnefamilier og seniorer, i områder, der overvejende ligger under en times kørsel fra København. Fischer Ejendomme har de seneste år haft succes med sit udlejningskoncept, og det har givet luft i budgettet til både at udvide portefølje og medarbejderstab.

Af

Foto: Jens Rosenfeldt

I Greve, på hvad der engang var en bar mark, er et nyt rækkehuskvarter skudt op med 102 rækkehuse. De fleste af boligerne er allerede lejet ud primært til børnefamilier. Ikke langt fra det nye kvarter har Fischer Ejendomme, der står bag boligprojektet, sit hovedkontor.

Virksomheden har de senere år udvidet porteføljen med lignende rækkehuse i blandt andet Ringsted, Viby Sjælland, Greve og Fredensborg, og i pipelinen venter op mod 1.500 boliger.

”Vi bygger ikke luksusboliger i Nordhavn, men går efter det brede marked. Der er en rigtig fin efterspørgsel efter vores rækkehusbyggerier, som vi løbende har tilpasset og raffineret over tid,” siger Christian Fischer, der er adm. direktør i den familieejede virksomhed, som hans far i sin tid etablerede.

Medarbejderboom

I 2020 bidrog værdireguleringer på de to færdigudviklede boligprojekter i Greve og Viby til et særdeles godt årsregnskab. Ejendomskoncernen gik fra et overskud på knap 60 millioner kroner til et resultat på over 293 millioner.

”Vi er glade og stolte af de opskrivninger, vi har realiseret, men det er ikke dem, der har vores største fokus. Det er driften, som vidner om, hvordan vores forretning i virkeligheden går. Opskrivningerne er vi selvfølgelig også stolte af, men det er noget, der til en vis grad er konjunkturmæssigt bestemt,” siger Christian Fischer.

At der er gang i driften, vidner medarbejderstaben om. For bare to år siden var der kun far og søn til at drive virksomheden, men nu tæller virksomheden i alt otte ansatte, og der er planer om yderligere nyansættelser inden årets udgang (året 2021, red.). De mange nye medarbejdere har blandt andet gjort det muligt at hjemtage administrationen og få nedsat deres egen udlejningsafdeling.

”Med en række færdigudviklede og kommende boligprojekter har der været behov for at udvide medarbejderstaben. Det er en stor fordel, at vi har styringen helt tæt på og selv kan håndtere og træffe beslutninger om de administrative opgaver frem for at være afhængige af en ekstern administrator.”

Træskolængde foran

Virksomheden har i mange år gået efter at opføre familieboliger, men i de senere år er man også gået efter at kunne tilbyde kvadratmeter til seniorer.

”Vi opfører stadig flere boliger i ét plan, så seniorer kan se sig selv i dem, når de fraflytter parcelhuset. Vi prøver hele tiden at være en træskolængde foran, når det kommer til at målrette vores boliger til den kommende efterspørgsel,” siger Christian Fischer.

Efterspørgslen efter lejeboliger i lokalområdet vil kun blive større fra den stadigt stigende gruppe ældre, er hans vurdering:

”Mange ældre er syet ind i lokalsamfundet, hvor de har deres netværk og fritidsinteresser. Hvis de kan finde en god lejebolig lokalt, vil langt de fleste foretrække at blive i deres nærområde. Det er en af grundene til, at vi bygger ude i det lidt brede opland til København, hvor udbuddet af moderne og energivenlige lejeboliger ikke er stort.”

Også mange børnefamilier leder efter lejeboliger, der er til at komme i nærheden af prismæssigt og stadig ligger under en times kørsel fra København, påpeger han.

Rækkehuse med et tvist

Selvom rækkehusene bliver bygget over stort set samme læst, så prøver Fischer Ejendomme at give hvert projekt et nyt tvist. Det kan for eksempel være miljøvenlige tiltag.

”Alt er jo nybyg, så som udgangspunkt er vores boliger meget energivenlige. På rækkehusene i Greve har vi opsat individuelle varmepumper på alle boliger. I vores projekt i Viby er der opsat solcelleanlæg på de enkelte boliger, hvor lejerne får glæde af strømbesparelsen,” siger Christian Fischer.

Fortsat positiv udvikling

2021 vil måske ikke nå samme højder som 2020 på det årlige resultat, men det bliver stadig meget fornuftigt og med en fortsat fin fremgang, vurderer Christian Fischer. Der er ved at blive lagt sidste hånd på projekter i både Odense og Fredensborg, og interessen er allerede stor fra kommende lejere.

”Så længe vi ikke sælger noget fra, vil driften udvikle sig positivt, efterhånden som flere og flere projekter bliver færdige,” slutter han.

Fischer Ejendomme

I dag driver virksomheden i alt 400 boliger, men planen er at føje endnu flere boliger til listen de næste par år. Virksomheden står for både planlægning, byggefasen og senere drift og udlejning af de nyopførte rækkehuse.

Could not find post with assigned ID

Kom på kursus

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/lancering af platform v. konsulent Gustav Plantin og senior konsulent Mette M. Skovbo Silbiger, Rambøll 10.30 – 10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen v. Adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs10.50 – 11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.