/ Nyheder / Finanslov 2024: Essentielt med ansvarlighed – men udfordringer for erhvervslivet bør løses

Finanslov 2024: Essentielt med ansvarlighed – men udfordringer for erhvervslivet bør løses

Regeringen har i dag præsenteret deres forslag til en finanslov. For EjendomDanmark er ansvarlighed med fokus på en stabil økonomi væsentligt. Det er dog presserende at løse udfordringerne for det lokale erhvervsliv, der er opstået som en konsekvens af de nye ejendomsvurderinger.

Af

Foto: iStock, pejft

For kort tid siden præsenterede regeringen deres bud på en finanslov for 2025. For ejendomsbranchen er det væsentligt med stabilitet og en sikker økonomi. Derfor ser EjendomDanmark, der er branchens samlende organisation, også overordnet positivt på udspillet:  

”Ejendomme har brug for stabilitet. Visheden om, at der ro på rammevilkårene og en stabil økonomi er essentielt, når der skal udvikles boliger, erhvervslokaler og byrum til fremtiden,” siger Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark.  

Han efterspørger dog både på ejendomsejernes og erhvervslivets vegne, at det generelt prioriteres at styrke vilkårene for erhvervet, så det også i fremtiden er muligt at udvikle landets byer.  

Potentiel skatteregning i millionklassen  

Der er særligt et område, der ifølge EjendomDanmark bør prioriteres ressourcer på: Nemlig at afbøde de værste eftervirkninger af de store skatteregninger fra dækningsafgiften, der er kommet som følge af det nye ejendomsvurderingssystem. 

”Regeringen bør kompensere de virksomheder, som kan se frem til en meget stor aconto skatteregning for skat, de aldrig havde forventet at skulle betale. Helt konkret bør man droppe efterreguleringen af dækningsafgiften. Det er kun rimeligt, at man ikke betaler skat på efterbevilling,” siger Peter Stenholm.  

At droppe efterreguleringen af dækningsafgiften for 2022 og 2023 koster ifølge organisationen et engangsbeløb på 640 mio. kr. 

Samtidig bør der også prioriteres midler til at styrke boligretten, der i disse år har trange kår:  

”Hvis der også i fremtiden skal behandles sager med høj faglig kvalitet i boligretten, så er vederlaget nødt til at følge med resten af prisudviklingen. Det er ikke ændret siden 2001, hvilket gør det svært at tiltrække kompetente dommere,” siger Peter Stenholm. 

Vil genindføre håndværkerfradraget 

“Det er godt, at regeringen lægger vægt på at støtte den grønne omstilling af ejendomsmarkedet. Genindførelsen af håndværkerfradraget er et positivt skridt, og vi vil opfordre til at se på, hvordan man kan skabe økonomiske incitamenter, der kan støtte renoveringen af resten af ejendomsmassen,” afslutter Peter Stenholm. 

Det sker