/ Nyheder / Erhvervspuljen er åben for ansøgninger

Erhvervspuljen er åben for ansøgninger

Siden 2020 har private virksomheder kunne få tilskud fra Erhvervspuljen til energispareprojekter. Puljen åbnede for en ny runde ansøgninger i slutningen af august, og stadig flere benytter sig af at søge og får det ønskede tilskud, oplyser Energistyrelsen.

Af

Stadig flere søger tilskud via Erhvervspuljen. Foto: iStock, deepblue4you

Når Energistyrelsen gennemgår rækken af ansøgere til Erhvervspuljen, vil en del ansøgere formodentligt være gengangere. Det viser en undersøgelse foretaget blandt 500 virksomheder, som Energistyrelsen står bag. 80 procent svarer, at de finder det sandsynligt eller meget sandsynligt, at de vil søge Erhvervspuljen igen.

Arbejdet fortsætter

Tallene i undersøgelsen viser også, at næsten halvdelen (45 %) af virksomhederne, der allerede tidligere har søgt Erhvervspuljen, fik et tilskud i den størrelsesorden, som de forventede.

Det bekræfter, at Erhvervspuljen er på rette spor, siger Rikke Reumert Schaltz, kontorchef i Energistyrelsen.

”Vi har arbejdet intenst siden første puljeåbning i 2020 på at gøre vilkårene for virksomhederne så gode som muligt. Derfor glæder det mig også, at så stor en andel udtrykker interesse for at søge igen, og at så mange faktisk ender med at få et tilskud, de havde håbet på eller regnet med. Men vi er selvfølgelig også klar over, at ansøgningsprocessen stadig kan forbedres, og det arbejde fortsætter”, siger hun.

Puljeåbningen løber frem til 13. september og er den sidste, inden Erhvervspuljen som resultat af en politisk aftale bliver justeret, så den får et bredere klimasigte. Blandt andet bliver der indført et nyt kriterie, der gør, at projekter, der sparer CO2, men ikke energi, også kan få tilskud. Ændringerne træder i kraft i 2023.

Grøn profil som motivation

I undersøgelsen har Energistyrelsen også set på virksomhedernes motivation for at søge tilskud.

For de fleste er det udsigten til at spare penge, der har været den primære årsag til at ansøge, mens lidt over halvdelen har fremhævet en grønnere profil og bedre image som en primær årsag.

Om Erhvervspuljen

Puljen skal bidrage til energieffektivisering i det private erhvervsliv og er på i alt 3,7 mia. kr.. Puljen løber fra 2020 til 2029. Fra 2023 bliver puljen justeret med det formål at gøre det endnu lettere at søge og få tilskud.

Vejledning

• Energistyrelsen tilbyder vejledning på telefon og mail
• Udvidet åbningstid mandag fra kl. 10-18 (t.o.m. 12. september)
• Tirsdag – torsdag kl. 10-15 og fredag kl. 10-14
• Telefon: 5167 4301
• Mail: erhvervstilskud@ens.dk

OBS

Til udskiftning af olie- og gaskedler under 1000 kW skal virksomheder ikke længere udregne energibesparelsen. 95 procent af alle olie- og gaskedler i erhvervslivet er under 1000 KW.

 

Læs mere

www.ens.dk/erhvervstilskud
www.sparenergi.dk/erhvervstilskud