/ Nyheder / Ejendomsbranchen løfter stort ansvar – brug for fælles løsninger

Ejendomsbranchen løfter stort ansvar – brug for fælles løsninger

Coronakrisen presser mange selvstændige erhvervsdrivende. Mange udlejere viser i disse dage et stort ansvar over for både lejere og samfundet, men der skal findes løsninger fra politisk side og sammen med den finansielle sektor. Ellers skubbes problemet blot ud i tiden, lyder det fra erhvervsorganisationen EjendomDanmark.

Af

Foto: Oleksandr Filon, istock

Mange erhvervsdrivende – særligt inden for service og handel – har lige nu den økonomiske effekt af de nødvendige tiltag fra myndighedernes side helt inde på livet. Indtægterne forsvinder, og det gør det sværere at se ind i et månedsskifte med faste udgifter som lønninger og husleje.

EjendomDanmark, erhvervsorganisation for ejere og administratorer af fast ejendom, fortæller, at mange medlemmer allerede er i dialog med pressede erhvervslejere og arbejder for at finde konkrete, midlertidige løsninger. Men det er nødvendigt, at vi på samfundsniveau til stadighed ser på samlede løsninger:

”Allerede nu udviser mange udlejere et stort samfundsansvar og er i dialog om individuelle løsninger med de erhvervslejere, der ser deres indtægter forsvinde fra den ene dag til den anden. Vi vil selvfølgelig gerne opfordre alle medlemmer, der har økonomisk mulighed for det, til at fortsætte den dialog,” siger adm. direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark.

”Men der er også mange udlejningsvirksomheder i ejendomsbranchen, som bliver pressede og risikerer at miste både virksomhed og medarbejdere i denne krise. Derfor skal vi sammen med vores lejere, finanssektoren og politikerne finde samfundsrelevante løsninger, så vi alle kommer bedst muligt ud på den anden side af denne krise,” siger Jannick Nytoft.

Fælles aftaler

EjendomDanmark peger på, at skal der laves mange og længerevarende henstandsaftaler med erhvervslejere, der har svært ved at betale huslejen, kræver det, at den finansielle sektor er klar til at lempe deres krav for de udlejere, der forsøger at hjælpe trængte lejere. Ligesom staten er en vigtig faktor i at holde hånden under de berørte brancher:

”Lige nu handler det om at komme igennem denne krise som land, hvor vi vil tage vores del af ansvaret. Men det er af både konkurrenceretlige og økonomiske grunde ikke muligt at lave kollektive aftaler om udsættelser eller lignende. Når vi står på den anden side af corona-krisen, vil vi i fællesskab være nødt til løfte den regning, der helt uundgåeligt kommer,” siger Jannick Nytoft.  

Could not find post with assigned ID

Kontakt

Presse

EjendomDanmark stiller gerne data og synspunkter til rådighed for medierne.

Kom til pressesiden her