/ Nyheder / Det er vigtigt at organisere sig

Det er vigtigt at organisere sig

Hos EjendomDanmark søger Boligflow en fælles politisk stemme, juridisk rådgivning, brancheopdateringer og faglig opkvalificering.

Af

”De færreste er jo blevet ejendomsadministratorer for at løse it-problemer dagen lang.”

Sådan indleder Tommy Frøkjær forklaringen på, hvorfor han sammen med sin partner Ulrik Hansen har startet Boligflow, som for knap fem måneder siden blev en del af EjendomDanmark.

Tommy Frøkjær er ikke selv ejendomsadministrator. Han har derimod en baggrund inden for it og programmering, men da han selv begyndte at investere i ejendomme, opdagede han, hvordan mange ejendomsadministratorer havde hænderne fulde og brugte unødig lang tid på rutinemæssige opgaver, der kunne automatiseres. Et problem, han kunne løse.

Ordner alt det praktiske

Tommy Frøkjær fik idéen til et system, der, som han selv beskriver det, går ind bag kulissen og ordner alt det praktiske. Derved sparer ejendomsadministratorerne en masse tid, ligesom det løser mange af de it-problemer, som de kæmper med i hverdagen.

”Vi har lavet en løsning, der letter den administrative byrde for ejendomsadministratorerne. Systemet kan blandt andet sørge for, at opkrævninger, reguleringer og påkravsskrivninger sker til tiden,” fortæller Tommy Frøkjær.

Boligflow så dagens lys for godt og vel tre år siden. I dag arbejder syv medarbejdere på kontoret i Aalborg med at vedligeholde og udvikle platformen samt yde support til kunderne. Kundeskaren spænder bredt – fra dem med mindre ejendomme til virksomheder med op imod 1.500 lejemål.

Politisk stemme og juridisk rådgivning

Med flere og flere kunder i porteføljen besluttede Boligflow sig for at melde sig ind i EjendomDanmark.

”Vi havde holdt øje med EjendomDanmark fra sidelinjen og oplevet, hvordan organisationen er med til at tale ejendomsbranchens sag på Christiansborg. Det var blandt andet derfor, vi meldte os ind. Det er vigtigt at organisere sig og have en stemme i den politiske debat,” forklarer Tommy Frøkjær.

Han påpeger dog også, at det langtfra er den eneste grund til, at de har meldt sig ind.

”Vi har allerede brugt den juridiske rådgivning, hvor vi inden for meget kort tid fik svar på de spørgsmål, vi sad med. Det har sparet os for meget dyre advokatregninger, og vi fik et meget hurtigere og mere præcist svar, end vi før har fået ved en advokat,” pointerer Tommy Frøkjær.

Magasin med værdi

Boligflow er også meget begejstret for magasinet EJENDOM, som EjendomDanmark udgiver fire gange om året.

”Det er god læsning, men de emner, der bliver behandlet, skaber også stor værdi – især for nye medlemmer, som tilmed kan gå tilbage i de ældre udgaver af magasinet på ejd.dk,” påpeger han og uddyber:

”Det er mig, der modtager kommunikationen fra EjendomDanmark indledningsvist, men magasinet går på omgang, og jeg videresender information om kurser og lignende til dem af mine medarbejdere, det er relevant for, så vi alle får gavn af det.”

Udvikling i hverdagen og på sigt

Netop EjendomDanmarks kurser venter Boligflow spændt på at benytte sig af.

Tommy Frøkjær pointerer, at Boligflows medarbejdere ved meget om ejendomsadministration, men at løbende opkvalificering og ajourføring er vigtig, så derfor ser han frem til, at de skal på nogle af EjendomDanmarks mange kurser inden for ejendomsadministration. Selv kigger han på ejendomsinvestorcertificeringen.

”EjendomDanmark har en god balance af små kurser, der gør, at man flytter lidt i hverdagen, og nogle tungere, der gør, at man rykker sig på den lange bane. Det kan jeg godt lide,” afslutter Tommy Frøkjær.