/ Nyheder / ”Der er rigtig mange muligheder for branchen”

”Der er rigtig mange muligheder for branchen”

EJENDOM2023 afvikles snart, og i den forbindelse har vi talt med en række aktører i branchen om fremtidens muligheder og begrænsninger. Bjarne Aage Jørgensen, direktør i Realkredit Danmark, deler her sin mening om emnet.

Af

Cityscape of Lüders Roof -a recreational space on top of a parking facility surrounded by contemporary office buildings and residential flats at the up class oceanfront at Nordhavn in Copenhagen, Denmark, shot with drone. The solar panels, plants and grass on the rooftops of these buildings support a sustainable lifestyle and rich biodiversity within this modern, capital city.

På tirsdag den 31. oktober afholdes årets topmøde, EJENDOM2023, hvor ejendomsbranchen samles til et kig ind i fremtiden. Dagen vil derfor være spækket med spændende oplæg og paneldebatter.

En af dem, der ser frem til at deltage i topmødet, er Bjarne Aage Jørgensen, direktør i Realkredit Danmark. Han deler her sit bud på, hvad fremtiden byder på af muligheder og begrænsninger for branchen.

Hvad ser du frem til ved EJENDOM2023? 

Jeg ser topmødet som en god mulighed for at få en fornemmelse af, hvad der aktuelt rør sig i ejendomsbranchen. Gennem hele 2023 har jeg glædet mig over, at den danske ejendomsbranche er gået fra at tale ESG og reduktion af CO2-udledning til nu også at handle – om end feltet er meget spredt. Jeg håber, at topmødet bl.a. vil bidrage med yderligere indsigter og inspiration til at få endnu flere med på ”handle-holdet”. Og så er det jo altid givende at mødes og netværke – i denne tid er der mange ting at tale om.

Hvilke muligheder og begrænsninger ser du, ejendomsbranchen står overfor i fremtiden?

Det er jo altid sjovere at tale muligheder end begrænsninger, og der er rigtig mange muligheder for branchen i de kommende år, hvor vores samfund skal transformeres og gøres bæredygtigt. Det vil kræve enorme investeringer, så der vil være masser af muligheder for de virksomheder, der formår at omstille forretningsmodellen til at dække behovene i både transitionen og vores samfund, som skal være CO2-neutralt i 2050. Omvendt så tror jeg, at virksomheder, der kommer for sent i gang med deres omstilling, kommer til at møde en række begrænsninger fra forskellige sider. Men jeg oplever, at rigtig mange allerede har spottet mulighederne. Så jeg tror og håber, at det bliver ganske få i den danske ejendomsbranche, der bliver efterladt på perronen.