/ Nyheder / Den økonomiske tomgang holder fortsat det lavere niveau

Den økonomiske tomgang holder fortsat det lavere niveau

Det lavere niveau for den økonomiske tomgang i investeringsejendomme fastholdes i fjerde kvartal af 2017. Den økonomiske tomgang for kontor er faldet fem kvartaler i træk, selvom faldet er mindre i oktober. Det viser Ejendomsforeningen Danmarks nye markedsstatistik – tomgang for oktober 2017.

Af

Den økonomiske tomgang for investeringsejendomme fastholdes på 8,3 procent i oktober 2017. Det er samme niveau som i juli 2017, og der er sket kvartalsvise fald siden april 2016. Det fremgår af Ejendomsforeningen Danmarks netop offentliggjorte markedsstatistik – tomgang for oktober 2017.

”Vi fastholder det niveau for den økonomiske tomgang, som vi så i sidste kvartal. Ejendomsinvestorerne kan se frem mod en afslutning på 2017, hvor den økonomiske tomgang holder det lavere niveau, der er opnået med de kvartalsvise fald, som vi har set siden april sidste år”, siger Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark.

Den stigende omsætning i landets butikker og en øget kontorbeskæftigelse taler for fortsat stigende efterspørgsel efter erhvervslejemål, og det danner grundlag for et yderligere fald i tomgangen for investeringsejendomme. Det fremgår af Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik – tomgang for oktober 2017.

Tomgang for kontor falder i København og Aarhus

Den økonomiske tomgang for kontorsektoren fortsætter med at falde for femte kvartal i træk. Faldet er dog ganske svagt på 0,049 procentpoint i forhold til forrige kvartal, men sammenlignet med oktober 2016 er tomgangen faldet 1,0 procentpoint. Med en økonomisk tomgang på 11,2 procent har kontor dog fortsat den højeste økonomiske tomgang blandt de målte sektorer butik, industri, bolig og andet erhverv.

”Tomgangen for kontor er, på trods af kvartalsvise fald, stadig på et lidt højt niveau sammenlignet med de andre sektorer. Efterspørgslen på kontorlokaler har endnu ikke slået helt igennem i forhold til et større udbud. Det gælder i Hovedstadsregionen, særligt områderne Københavns omegn og Nordsjælland, hvor der endnu er potentiale for mere udlejning”, siger Morten Marott Larsen.

Til gengæld falder den økonomiske tomgang for kontor mest i de to største byer København og Aarhus med henholdsvis 1,1 procentpoint og 0,7 procentpoint.

Læs mere i webrapport