/ Nyheder / Boligindgrebet er en realitet 

Boligindgrebet er en realitet 

Af

Foto: Istock

Før coronavirussen. Før folketingsvalget. Det virker som fra en glemt tid, at hele debatten om udenlandske investorers indtog på særligt det københavnske boligmarked begyndte at rulle. I dag har vi set det endelige udfald: Regeringen og et snævert flertal har vedtaget et indgreb rettet mod boligreguleringslovens § 5, stk. 2.

Vejen til der, hvor vi står i dag, har nok for mange i vores branche oplevedes som for unuanceret, hvor fejlinformation og spektakulære enkelthistorier blev blæst op som normen. Nu skal vi som branche indordne os under nye regler, og der er ingen tvivl om, at indgrebet blandt andet vil betyde færre moderniseringer, mindre incitament for klimarenoveringer og øge de administrative byrder.

Særligt med coronavirussens indtog, har vi som samfund et stort arbejde forude i at genoprette vores økonomi, skabe vækst og få flere arbejdspladser. I det lys kan dagens vedtagelse synes endnu mere paradoksal, da den gør det endnu sværere at modernisere vores ejendomme – og skabe de mange arbejdspladser, der følger med det.

Loven rammer nemlig os alle – både store pensionskasser og de små familieejede virksomheder. I provinsen vil det også slå igennem, og det er ærgerligt, for særligt her er det i forvejen svært at tiltrække de nødvendige investeringer til at forny og modernisere boligerne.

De danske ejendomme er ramme for mange menneskers hverdag. Det bliver de ved med at være. Jeg ønsker alle en god grundlovsdag i morgen.

Jannick Nytoft
Adm. direktør

Jannick Nytoft adm. direktør ejendomdanmark

Kom på kursus