/ Nyheder / Bolig-CV: Preben Kjær Pedersen

Bolig-CV: Preben Kjær Pedersen

Af

Født 1945, ejer TLK og er medejer af Merc, der ejer og administrerer ejendomme. Hans karriere i ejendomsbranchen begyndte i 70’erne, og han har været med gennem oliekriser og opture. Preben Kjær Pedersen er desuden forfatter til flere branchebøger.

Opvækst i Bjerringbro

Jeg er vokset op i Bjerringbro i Jylland, hvor Grundfos’ pumpefabrik er beliggende, og et – på den tid – stort svineslagteri gjorde, at byen voksede. I Bjerringbro kendte næsten alle hinanden, og der var derfor ikke så stor afstand mellem høj og lav. Det er noget, jeg værdsætter.

Fra ung til voksen i København og Gaza

Da jeg var knap 18 år, flyttede jeg over til min mor, der boede på Frederiksberg. Her blev jeg matematisk student. Det var også her, at jeg første gang undrede mig over, at man på Frederiksberg – hvor der var boligmangel, og nybyggeriet var dyrt – ikke bare byggede i højden.

Efter min studentereksamen kom jeg ind til militæret. Jeg var på flere forskellige kaserner, inden jeg kom med FN-styrkerne til Gaza i Mellemøsten. Jeg kom hjem til Danmark i april 1967.

Vejen ind i ejendomsbranchen

Jeg begyndte på Københavns Universitet som stud.polit., men efter at jeg havde bestået 1. del, flyttede jeg til Aarhus og begyndte på 2. del af oecon.-studiet. Jeg købte en ejerlejlighed i Langelandsgade 209 – tæt på universitetet. Det var i den lejlighed, jeg sammen med to andre studerende stiftede Aktieselskabet TLK af 1971, og det var fra dens stue, at TLK købte den første ejendom i Ny Munkegade i Aarhus.

I løbet af det første år købte vi yderligere to udlejningsejendomme.

I 1973 blev jeg cand.oecon. og fik et job i et københavnsk ejendomsfirma. Tilbage på Frederiksberg stiftede jeg sammen med to andre Ejendomsselskabet Merc A/S, og vi købte en ejendom på Frederiksberg.

Årene i Aarhus

Da der blev en lejlighed ledig i ejendommen i Ny Munkegade, flyttede jeg ind. I 1972 var min husleje for en toværelses lejlighed 125 kr. + 25 kroner i acontovarme. Senere blev to lejligheder på 4. sal i samme ejendom ledige, og de blev sammenlagt til én stor lejlighed på ca. 120 m2, som blev moderniseret. Her flyttede min første hustru og jeg ind, og TLK havde kontor i et af værelserne. Fra det værelse var der udsigt til Aarhus Bugt.
I efteråret 1975 blev jeg og flere andre fyret fra vores job i København på grund af indskrænkninger efter oliekrisen. Efter det var jeg direktør i TLK og i Merc. Det var en svær tid, men jeg havde en lav husleje, så jeg kunne klare mig for en mindre løn.

Aarhus

I dag bor jeg på 10. sal i en lys ejerlejlighed på Marselis Boulevard i Aarhus. Jeg bor sammen med min anden hustru, og vi har boet her siden 2003. Ud over TLK og Merc har jeg sammen med en kreds af investorer stiftet et K/S og endnu et aktieselskab. Med den rente, vi har i Danmark, er det en fornuftig forretning at eje centrale og velplacerede beboelsesejendomme. Det er så det, vi gør. Det er hidtil gået godt.

Hold dig opdateret

EjendomDanmarks ugentlige nyhedsbrev giver dig seneste nyt om og for ejendomsbranchen.

Tilmeld dig her