/ Nyheder / Bolig-CV: Leif Djurhuus

Bolig-CV: Leif Djurhuus

Af

Foto: Plesner.

Kort om Leif Djurhuus

Født i 1953. Advokat og partner hos KLAR Advokater. Har to voksne døtre og en søn på syv samt en stor passion for kunst.

Barndom i Brøndbyvester

Jeg voksede op i Brøndbyvester, hvor mine forældre havde et nyopført parcelhus. Jeg kommer fra en sømandsfamilie, så det var lidt usædvanligt. Min søster og jeg havde hvert vores værelse og var ret privilegerede. De fleste af min fars kollegaer boede på Christianshavn i små lejligheder.

Adresse i Sunny Hills, LA

Efter skolen drømte jeg om at komme på udveksling til USA. For at blive valgt skrev jeg i min ansøgning, at jeg gik meget op i rumfart, og jeg blev tilbudt at komme til LA. Faren i min værtsfamilie var NASA-ingeniør, men familien var travl, og jeg følte mig ensom. Jeg fik en ny værtsfamilie i det mondæne Sunny Hills, hvor jeg gik i highschool. Det år motiverede mig til at læse videre.

Andelshaver ved et tilfælde

Efter gymnasiet begyndte jeg på jurastudiet på KU. Jeg fik studenterjob hos en landsretssagfører, hvor jeg havde ansvar for administrationen af fire ejendomme. En af ejendommene lå på Østerbro. Da en lejlighed blev ledig, flyttede min kæreste – siden kone – og jeg ind. Da ejeren blev træt af de noget nedslidte ejendomme, blev vi lejere tilbudt at overtage ejendommen som andelsboligforening.

Smittet af kunst

I 1980 begyndte jeg som fuldmægtig hos højesteretssagfører Oskar Bondo Svane. Han var storsamler af kunst, og det smittede. Da jeg blev advokat, købte jeg min første ejerbolig – en murermestervilla i Lyngby. I 1987 blev jeg partner hos Plesner, og samtidig tog det fart med at få kunst på væggene af danske kunstnere som Sven Dalsgaard og Erik A. Frandsen. Kunsten er mit fristed her i livet og gør, at jeg kan slappe af og reflektere over tilværelsen, livet og døden.

Arne Jacobsen-hus

I 1994 købte jeg et Arne Jacobsen hus i Hellerup. Huset var bygget i cottagestil og opført i 1927. Allerede da jeg trådte ind i huset første gang, kunne jeg mærke, at det havde sjæl. I 2006 besluttede jeg mig for at flytte.

Søløvernes brølen

Nu bor jeg i en stor lejebolig på Frederiksberg. Der er højt til loftet, og det ligger tæt på Søndermarken, hvor jeg ofte tager en morgenløbetur. På en god dag kan man høre søløverne i Zoo fra mit hjem.