/ Nyheder / Billund hædret for sin indsats

Billund hædret for sin indsats

I sidste uge lagde EjendomDanmark vejen forbi rådhuset i Billund. Kommunen havde for tredje gang inden for de sidste ni år formået at komme helt til tops i den årlige undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed. Det blev fejret med lagkage og taler i rådhusets kantine.

Af

Billund vinder for tredje gang prisen som Danmarks mest ejendomsvenlige kommune.

Mundbind og håndsprit havde sneget sig med til årets fejring af Danmarks mest ejendomsvenlige kommune. Men på trods af corona blev dagen alligevel markeret i et lille sluttet selskab på Billund Rådhus. Den lokale bager i Grindsted leverede årets lagkage og havde med sirlig håndskrift skrevet ”Nr. 1 i Danmark” hen over båndet af marcipan.

Snakken omkring bordet gik på både vækst, beskæftigelse og byudvikling med LEGO i spidsen, men også på corona og aflivningen af mink.

Mål om top-10

Med kaffe i kopperne og lagkage på tallerkenerne blev det tid til taler, leveret af både EjendomDanmark og borgmester Ib Kristensen.

I sin tale til borgmesteren, sagde Morten Marott Larsen, underdirektør i EjendomDanmark bl.a.:

”Det er værd at fremhæve Billund Kommune, som én der skaber rigtig gode rammebetingelser for ejendomme og dermed vækst og beskæftigelse. Måske bliver det sidste gang, vi kan overrække dig, Ib, denne pris, da du jo har besluttet ikke at genopstille som borgmester til det kommende kommunevalg,” sagde han og overrakte borgmesteren et diplom.

Borgmesteren kvitterede for talen og sagde bl.a.:

”I den tid jeg har været borgmester, har vi haft en vigtig målsætning – nemlig at være en erhvervsvenlig kommune. Vi har også haft en målsætning om, at vi i diverse undersøgelser gerne skulle ligge i top-10. At vi nu for tredje gang kan kalde os Danmarks mest ejendomsvenlige kommune viser, at det betyder noget, når man går efter at være erhvervsvenlig.”

Han fortsatte:

”I byrådet har vi haft den holdning, at dækningsafgift er en ekstra skat til erhvervslivet, og det er ikke noget, vi ynder. Grundskylden er det samme – lad os få den ned. Vi har også haft den målsætning, at vores byggesagsbehandling skal være gratis, og byggesagsbehandlingstiden skal være kortere. Det er vi lykkedes med. Mange tak for prisen. Jeg håber, I kommer forbi næste år.”