/ Nyheder / Allerede haft god brug af medlemskabet

Allerede haft god brug af medlemskabet

Udsigten til juridisk rådgivning og løbende information om ejendomsbranchen fik Castenlund Udlejning til at melde sig ind i EjendomDanmark. Den mindre virksomhed fra Køge er ny i branchen, og med medlemskabet er der ikke langt til svaret på de tvivlsspørgsmål, der måtte opstå.

Af

Hvad er reglerne i forhold til huslejestigninger, og hvilke rettigheder har lejer og udlejer? Som ny udlejer er der mange spørgsmål, der trænger sig på. I begyndelsen af året meldte Castenlund Udlejning sig ind i EjendomDanmark efter at have investeret i to udlejningsejendomme.

”Drømmen havde eksisteret længe, og pludselig var muligheden der, da en ældre herre skulle på pension, og vi kunne overtage hans to udlejningsejendomme,” fortæller Susie Castenlund, der er direktør i virksomheden sammen med sin mand, Kenneth Castenlund.

Selvom udlejning er et nyt område for parret, er de vant til at styre andre typer virksomheder. Kenneth er selvstændig kloakmester og står bag virksomheden MM Kloak. Derudover opkøber og renoverer han ejendomme gennem virksomheden Castenlund Ejendomme. Susie står blandt andet bag datingsiden scor.dk.

Positivt overrasket

Sideløbende har parret nu en ejendomsportefølje, der består af to udlejningsejendomme med tilhørende lejere og et enkelt erhvervslejemål. Derudover udlejer de også to private huse. Susie står for kontakten til lejerne og Kenneth for vedligehold og reparationer af ejendommene.

Men med overtagelsen af udlejningsejendommene følger også arbejdet med at sætte sig ind i de mange regler og jura på lejeområdet.

”I de fleste lejemål har der for eksempel ikke været huslejeforhøjelser, siden lejerne flyttede ind for en del år siden. Huslejeberegning, og hvilke stigninger der kan komme på tale, er noget, jeg skal have sat mig ind i og sikkert også får brug for hjælp til,” siger Susie.

Hjælpen henter hun hos EjendomDanmark, som hun fik nys om gennem den tidligere ejendomsejers administrator.

”Det overraskede os positivt, hvor billigt medlemskabet er for en virksomhed i vores størrelse, og vi har allerede haft god brug af medlemskabet,” fortæller hun.

Hurtig opfølgning

Særligt den juridiske rådgivning har hjulpet de nye udlejere godt på vej. For eksempel da en lejer kom med ønsket om et nyt køkken.

”Her ringede jeg til en af EjendomDanmarks jurister for at finde ud af, hvordan vi bedst efterkom lejerens ønske og samtidig kunne få dækket vores omkostninger. Der var hurtig opfølgning fra juristens side, som blandt andet sendte nogle nyttige dokumenter, jeg kunne læse igennem,” fortæller Susie. 

Men også den løbende information gennem hjemmeside og det ugentlige nyhedsbrev har været gavnlig.

”Det var gennem nyhedsbrevet, jeg fandt ud af, at lejerne per 1. januar skal modtage en månedlig forbrugsrapport. Den løbende opdatering om, hvad der rører sig i ejendomsbranchen, er godt for os.” 

Derudover har Susie også hentet den nyeste udgave af ind- og fraflytningsrapporten og lejekontrakten på EjendomDanmarks hjemmeside.

”De lejekontrakter, lejerne har i dag, er ikke helt fyldestgørende. Vi har allerede hilst et par nye lejere velkommen, og her har jeg haft brug for en ny standardlejekontrakt og at finde frem til, hvilke tillæg man typisk bruger.”

Spændende og nyt

Castenlund Udlejning har på nuværende tidspunkt ikke planer om at udvide porteføljen. “Vi skal lige nå at lære reglerne at kende og finde ud af, hvordan tingene foregår. Det er en spændende og en helt ny verden. Nu må vi se, hvor det bærer os hen,” siger Susie.