/ Nyheder / Akademiker i job i ejendomsbranchen

Akademiker i job i ejendomsbranchen

Der er mangel på medarbejdere i ejendomsbranchen. Nogle virksomheder er derfor begyndt at se i en ny og mere utraditionel retning, når de ledige stillinger skal besættes.

Af

Ejendomsbranchen mangler medarbejdere, og hos Newsec har de derfor set i nye retninger for at løse problemet.

Ejendomsbranchen står overfor en udfordring. Mens branchen fortsat vokser, vokser også manglen på medarbejdere. Helt konkret vil der inden for de næste ti år mangle op imod 9.000 ansatte. Løsningen kan dog være tættere på, end man umiddelbart skulle tro. Det er Sebastian Jensen et godt eksempel på. I august 2022 blev han ansat i Newsec som Back Office Supporter, men en karriere i ejendomsbranchen var ikke altid oplagt.

Vejen til ejendomsbranchen

Sebastian er uddannet kandidat i kommunikation og virksomhedsstudier fra RUC, og har efter endt uddannelse blandt andet arbejdet inden for kommunikationsbranchen. Et år som ledig fik ham til at tænke i andre baner.

”Jeg har tidligere boet i en andelsforening, hvor jeg var formand og næstformand – roller jeg synes, var rigtig spændende. Samtidig har jeg altid haft en stor forkærlighed for ejendomme, da jeg kommer fra en håndværkerfamilie. Derfor fik jeg tanken, at det kunne være spændende at gøre mine fritidsinteresser til en del af mit nye arbejdsliv.”

Et match-arrangement for ledige og virksomheder hos Jobcenter København åbnede først døren for et job hos Newsec.

Efter et 6-ugers omskolingsforløb for ledige akademikere hos EjendomDanmark havde Sebastian indblik i de områder, som falder under en ejendomsadministrators paraply, og han var klædt på til jobbet.

Akademikere kan bidrage med nye evner

Hos Newsec er der ingen tvivl. Akademikere kan sagtens bidrage til ejendomsbranchen. Bettina Buch, Head of HR hos Newsec, ser flere grunde til at ansætte akademikere.

”Akademikere er vant til at opsøge viden og løse udfordringer selvstændigt. Når vi ansætter akademikere, vil de hurtigt kunne tillære sig ejendomsadministrationsfaget, og det er et drive, vi altid har brug for – nogen som både vil det og er motiverede for det.”

Nye medarbejderes engagement og tilgang til ejendomsbranchen kan bidrage med meget, som branchen ikke nødvendigvis besidder i forvejen. For Sebastian er det da også tilfældet, men han oplever også en stor personlig belønning i sit nye job.

”Det er skønt at arbejde i en virksomhed med store ambitioner og i en branche i udvikling. Derudover er det også en branche som i min optik fylder rigtig meget i tilværelsen. Det er fedt at kunne bidrage til gode rammer på både arbejdspladsen og i hjemmet – der hvor folk bruger rigtig meget af deres tid.”

Der er ikke en formel for et godt match

I ejendomsbranchen er arbejdsopgaverne alsidige, og medarbejderne kommer gerne med forskellige faglige baggrunde. Derfor er der heller ikke nødvendigvis kun én definition af, hvad der er et godt match mellem virksomhed og ny medarbejder.

”I Newsec behøver det ikke at være din uddannelsesbaggrund eller arbejdserfaring, der er det vigtigste eller mest afgørende. Det, som baner vejen for et godt match, er derimod kandidatens ønske om at blive en del af ejendomsbranchen. Er man velovervejet, nysgerrig, motiveret og engageret, er man allerede godt på vej,” udtaler Bettina Buch.

Problemer skal løses i fællesskab

Ejendomsbranchen mangler medarbejdere, og det problem skal løses i fællesskab. Som Bettina Buch pointerer:

”Det er ekstremt vigtigt, at vi står sammen som branche for at løse nogle af de her overordnede problemer. Det kan man ikke som enkeltvirksomhed.”

Det er dog ikke kun fra virksomhedernes side, at der skal være en villighed til at prøve noget nyt. Det er også blandt de akademikere, som branchen skal ansætte, at man skal turde springe ud i det. Sebastian kommer i den forbindelse med et godt råd og flere fordele, han har oplevet som akademiker i ejendomsbranchen:

 ”Til andre akademikere, som overvejer et karriereskift, vil jeg sige: Bare hop ud i det, fordelene er mange: Stor jobsikkerhed. At kunne se resultater med det samme. At kunne føle sig som en nødvendig brik i et større puslespil. At kunne få sat sine universitetskompetencer i spil i en branche, som måske ikke er kendt for at hyre akademikere.”